“Çanakkale ruhu, ülkemize karşı yönelecek tehditlere en büyük kalkan olacaktır”

18 Mart 2018 18:02

İYİ Parti Isparta İl Başkanı Mustafa Şimşek; 18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Şimşek’in mesajı şöyle:

“EY ŞEHİT OĞLU ŞEHİT İSTEME BENDEN MAKBER

SANA AĞUŞUNU AÇMIŞ DURUYOR PEYGAMBER

 (M. Akif Ersoy)

Türkiye Cumhuriyeti gücünü, milletimizin ortak tarih, amaç, kader birliği içerisinde büyük bir inançla gerçekleştirdiği Kurtuluş Mücadelesinden almaktadır. 18 Mart tarihi, bağımsızlığı elinden alınmaya çalışılan Türk milletinin dirilişini ve dünyaya başkaldırışını simgeleyen çok önemli bir tarihtir. İnsanlık tarihi, milletlerin böylesine sarsılmaz bir ortak iradeyle kendi kaderlerini, kendi elleriyle yazdıklarına çok nadir şahit olmuştur. Bu zafer vatanı, bayrağı, dini, varlığı, bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk Milleti'nin neleri göze alabileceğini ve neleri başarabileceğini dünyaya gösteren emsalsiz bir örnek olmuştur.

Çanakkale'de kazanılan zafer, millet olgusunu kuvvetlendiren en büyük dönüm noktalarından biridir. Günümüzde ise yaklaşık 1000 yıldır Anadolu’da varlığımızı sürmemize sebep olan şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmamızı sağlayacak ruh, Çanakkale Ruhu’ndan başka bir şey değildir. Çanakkale Ruhu, yüce milletimizde olduğu sürece ülkemiz üzerine oynanan her türlü oyun bozulacaktır. Milli Ruh ile şekillenen gençlik, ürettikleriyle, fikirleriyle, bilgisiyle ülkemize karşı yönelecek tehditlere en büyük kalkan olacaktır.

Bu düşüncelerle; Çanakkale Zaferi’nin 103. Yılı ve 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyorum”.

 

Bu haber 635 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...