GSS’nizi mutlaka yaptırın

28 Ocak 2013 18:20

Vali Yardımcısı Dr. Kadri Canan yeni düzenleme ile artık herkesin Genel Sağlık Sigortası kapsamına alındığını ancak bundan faydalanmak için vatandaşların mutlaka ama mutlaka bağlı oldukları Sosyal Yardımlaşma Vakıflarına kayıt yaptırmaları gerektiğini belirtti.

Artık herkes Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında. Yani ‘benim sosyal güvencem yok’ devri kapandı. Bir süredir faaliyette olan ancak bazı vatandaşların halen daha kayıtlarını yaptırmadığını bildiren Vali Yardımcısı Dr. Kadri Canan, GSS’nin öneminden bahsetti. Vatandaşın rahatsızlandığı ya da anlık sorunlarda hastaneye müracaat ettiği anda GSS’si yoksa tüm masrafları cebinden karşıladığını ifade eden Canan, şunları söyledi: “O an hemen GSS’ye kayıt yaptıramıyorsunuz. Bu belli bir süreci kapsıyor. Yani kısaca Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na gidiyorsunuz, GSS’ye kayıt yaptıracağınızı belirtiyorsunuz ve süreç başlıyor. 10 gün 15 gün araştırması yapılıyor ve GSS’ye kaydınız yapılıyor. Bu saatten sonra sağlıktan yararlanabiliyorsunuz. Bu düzenleme ile ‘Benim sigortam yok’ diyen hiçbir vatandaşımız endişelenmesin. Herkes Genel Sağlık Sigortasına sahiptir. Bu Genel Sağlık Sigortası ile beraber istediği hastanede, sağlık ocağı ve aile birliğinde tedavisine yaptırabilir, poliklinik hizmetlerinden faydalanabilir, eczaneden de ilacını alabilir. Ama bunun bir şartı var. Bunu da vatandaşlarımız yerine getirsinler. Mutlaka bağlı oldukları sosyal yardımlaşma vakfına gitsinler, mutlaka genel sağlık sigortası kayıtlarını yaptırsınlar. Aksi takdirde hasta olduğu gün, hastaneye yatacağı gün, ameliyat olacağı gün gelirlerse biz onlara yardımcı olamıyoruz. GSS yok iken yeşil kart vardı, vatandaş geliyordu ve biz onlara yardımcı olabiliyorduk. Artık daha kalıcı bir sağlık sisteminden faydalanma hakkı verildi.

1 YILDIR ÇAĞRISI YAPILIYOR AMA HALA BAŞVURMAYANLAR VAR

Müracaatın son bir tarihi yok ama şahıs başvurmadığı için GSS’den yararlanma hakkını kaybetmiş oluyor. Vatandaşlarımızı bu sistem sayesinde gelir durumuna göre 37 ila 110 lira arasında katkı yaparak sağlık hizmetlerinden faydalanabiliyor. Müracaatta bir süre yok ama o vatandaşımızın yolda giderken kalp krizi geçirip hastaneye yatmayacağını kim bilebilir. 1 yıldır bunun çağrıları yapılıyor ama halen vatandaşımız ihmal ediyor. Başvurmayan vatandaşlarımızı maalesef halen daha var.”

 

Bu haber 768 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...