Kaldırımlara bisiklet yolu yapılıyor

28 Ocak 2013 18:21

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’nın modern kent görünümüne hitap edecek yeni bir projeyi açıkladı. Günaydın, ana caddeler üzerinde bulunan kaldırımların ikiye bölüneceğini, taşlarının sökülüp asfaltlanacağını ve ayrıca bisiklet yolu yapılacağını belirtti.

Isparta Belediyesi Avrupa’da olduğu gibi insan yaşamını kolaylaştıran ve Isparta’yı modern kent görüntüsüne büründürecek yeni bir çalışmayı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şu anda plan aşamasında olan ancak ilkbahar’da fiziki anlamda çalışmalarına başlanacak olan o projeyi anlattı. Günaydın asfalt bisiklet yolu açılmış ve engelli vatandaşların rahatlıkla ve güvenle yürüyebileceği kaldırımlar yapılacağını müjdeledi.

KALDIRIMLAR RENKLİ DESENLİ ASFALTTAN YAPILACAK

Yaklaşık 2 yıldır bunun üzerinde çalıştıklarını ve bu yıl hayata geçireceklerini belirten Günaydın, şimdiden heyecanlandığını ifade etti. Isparta’nın bu projeyle Avrupa kenti olma yolunda büyük bir adım atacağını aktaran Günaydın, proje hakkında şunları söyledi: “Kaldırımları taşlardan kurtarıp asfalt kaplama yapacağız. Ayrıca eksikliği hissedilen bisiklet yolu ve engelli vatandaşlarımızın güvenle hareket edebileceği kaldırımlar inşa edeceğiz. Bisiklet yolu düz asfalt, yürüyüş yolu ise tırtıklı olacak. Yolun kenarlarına insanların biraz daha geniş mekânda gezip dolaşabileceği bir kaldırırım çalışması yapacağız. Kaldırımlar asfalt olacak ama asfaltımız da renkli desenli asfalt olacak. Bir tane örneğini yaptık Kesikbaş mevkiinde kaldırımda uyguladık.

KALDIRIMLAR İKİYE BÖLÜNECEK

Biliyorsunuz Isparta dar sokaklardan oluşan bir şehir. Şehrin yapısı müsait olsaydı şimdiye kadar çoktan yapardık ama bizi zorluyor. Kendi imkânlarımızla bir şeyler yaratacağız. Kaldırımları ikiye böleceğiz, bir kısmı bisiklet yolu, bir kısmı da yürüyüş yolu şeklinde olacak. Bunu Konya yapmış, Antalya’da yapılmış. Çok da güzel olmuş. Biz de o şekilde bir çalışma yapacağız.

Bu çalışmayı özellikle vatandaşların yoğun kullandığı alanlarda yapacağız. Denemek amacıyla Kesikbaş’ın olduğu yerde yaptık. İkinci etapta deneyeceğimiz yerler de var. Şu an plan aşamasında ama Mart ya da Nisan ayında çalışmalarımıza başlarız diye düşünüyoruz.

BAKANLIK BİSİKLET YOLU YAPANLARA HİBE VERİYOR

Kaldırımları tamamen kendi imkânlarımızla yaparken bakanlık bisiklet yolu için yüzde 45’e kadar hibe destek sağlıyor. Bisiklet yolu trafik yoğunluğu açısından daha fazla önem kazanıyor. Bu çalışma insanları da bisiklet kullanmaları yönünde teşvik edecektir.

BİSİKLET YOLU ISPARTA’YI ÇEVRELEYECEK

Yenileme çalışması akabinde burada bisiklet yolu yapacağız. Bu Çayboyu’na kadar, Antalya yoluna kadar devam edecek. Zabıta kavşağında da bir çalışmamız var. Artık bundan sonra kaldırım çalışması yapacağımız yerlerde bisiklet yolu, yürüyüş yolu da yapacağız. Buralarda engelli vatandaşlarımız için düzenlemeler de yapılacak.

Bu şekilde hem Isparta darlıktan kurtulmuş olur, hem de şehre estetik bakımından da ayrı bir hava getirir. Isparta yaşanılabilir iller sıralamasında 3’üncü sırada. Belki bu çalışmayla 1’inci sıraya kadar yükseliriz. Ama bu çalışmalar çok çabuk olabilecek çalışmalar değil. Zor çalışmalar. Biliyorsunuz bir yola girdiğimiz zaman yoldaki bütün altyapıları yeniliyoruz. Bu da bir süreç alacaktır. Hemen yapılabilecek bir şey değil ama biz elimizden geleni yapacağız.

EN ÇOK BU 3 CADDENİN YAPILMASIN İSTİYORUM

Mimar Sinan Caddesi’nde, Kaymakkapı Meydanı’nda ve İstanbul Caddesi’nde bu çalışmanın hemen başlamasını çok istiyorum. Buralar en çok kullanılan yerler. Hem de yol genişliği olarak müsait. 2014 yılına kadar bitireceğiz inşallah. 5 - 6 ayda zaten ana yollar bitmiş olur. Ara sokaklarda zaten yapma imkânımız yok. Bu çalışmayı planlarken diğer illere baktığımız zaman, ara sokaklarda yapan yok zaten. Isparta’da ana caddelerimizde bunu gerçekleştireceğiz.”

Bu haber 919 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...