Bastığın kaldırım taşını sağlam deyip geçme tanı!

28 Ocak 2013 18:23

Yıllardır yapılsa da bir türlü düzen tutmayan ve uzun zamandır da belediye ekiplerinin elini dahi sürmediği kaldırım taşları vatandaşların korkulu rüyası haline geldi. Zamanla yerinden oynayan taşların altına sızan su vatandaşların bu bölgeden geçmesiyle tam bir çileye dönüşüyor. 

Mimar Sinan Camii önü, Valilik arkası Gülcü İsmail Efendi heykelinin bulunduğu meydan, Burger King’in etrafı. Bunlar gibi nice yerdeki taşlar deyim yerindeyse bubi tuzağı gibi. Nedeni ise taşların zamanla yerinden oynaması ve içine su dolması. Vatandaşlarda artık bu yoldan yürüyemediklerini ve paçalarının ıslanmadığı bir gün geçirmek istediklerini belirtiyor.

BİRÇOK KEZ BELEDİYEYE BAŞVURDUK

Mehmet Yılmaz, önceden hemen hemen her gün bu sıkıntılı yoldan yürüdüğünü ancak şimdi yolu uzatarak buralardan geçmediğini söyledi. Yılmaz, yolların sürprizlerle dolu olduğunu hangi taşın altından su çıkacağını bilmedikleri için mutlaka ayakkabılarının ya da pantolon paçaları ıslandığından dolayı artık bu yolu kullanmadığını belirtti. Kendisi gibi düşünen birçok vatandaşın bulunduğunu ve bu yolların bir an önce yapılması gerektiğini savunan Yılmaz, şunları söyledi: “evimden işime işimden evime giderken mutlaka bu yolların birkaçını kullanmak durumunda kalıyordum. Bu yollar uzun zamandır bu şekilde. Sadece biz değil çocuklarımız da eve geldiği zaman eğer bu güzergâhlardan geçtiyse paçaları ya da ayakları ıslak geliyorlar. Hatta başımdan geçen bir olayı anlatayım; il dışından misafirim geldi. Onunla dolaşmaya çıkmıştık. Ancak lafa dalınca bu yoldan gitmemem gerektiğini çözemedim. Tabii büyük bir hataya düşüp bu yola girince adamcağızın ayakkabısı ve paçası çamurlu su oldu. Bir şey de diyemedi ancak benim yüzüm kızardı.

İLİN TANITIMINI DA ETKİLİYOR

Bugün benim başıma yarın sizin başınıza gelebilir. İl dışından gelenler için bu duruma düşenler adına Isparta kötü bir intiba bırakacaktır. Hatta şehrimiz öğrenci ve asker şehri. Genelde il dışından gelen insanların yaşadığı bir şehir. Kim bilir Isparta hakkında dışarıda neler söylüyorlar. Ben yetkililerden buraların bir an önce düzeltilmesini istiyorum.”

GEREKLİ MÜDAHALELER YAPILACAK

Fen İşlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk ise bu bölgelerde gerekli çalışmaların yapıldığını ancak vatandaşların sabırsız davranmasından dolayı taşların tam anlamıyla oturmadığını ileri sürdü. Burada yaptıkları çalışma sonrası etrafına şerit çekmelerine rağmen insanların şeridi geçip bu yoldan yürüdüklerini ve taşların oturmadığını belirten Şanlıtürk, “Bu taşların sağlam şekilde oturması için çalışma sonrası belli bir süre geçmesi lazım. Ancak vatandaşlar bu süreyi beklemeyip yolu kullandıkları için taşlar sağlam olmuyor ve altına su giriyor. Biz yine de gerekli müdahaleleri yapacağız” dedi.

 

Bu haber 702 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...