“ISPARTA’NIN HER TARAFINDA BİZİM İZİMİZ VAR”

21 Mart 2018 15:17

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Parti Isparta Milletvekili, gazetecilerle basın toplantısında buluşarak gündemki konuları değerlendirdi.  Toplantıda AK Parti İl Başkanı Osman Zabun’da katıldı.

AFRİN’LE KALMAYACAK

                  Zeytin Dalı Harekatıyla sözlerine başlayan Milletvekili Bilgiç, “ 58. Günde dünyaya böyle bir operasyon nasıl yapılır gösterdik. Afrin tamamen güvenlik güçleri ile ÖSO’nun kontrolüne geçti.

Tüm şehitlerimizi rahmet ve şükran’la anıyoruz. Bir bedel ödemeden vatanı korumak, bayrağa sahip çıkmak mümkün olmuyor. İçerde başarılı olamadılar. 15 Temmuz’da geçit vermedik. Dış güçler koridor oluşturmak istediler. Silahlı terör örgütü yapılanmasına gittiler. Afrin’le Kalmayacak. Bütün sınırlarımızdaki terör örgütünü ortadan kaldıracağız” dedi.

TÜRKİYE’NİN EN BAŞARILI HASTANESİ ŞEHİR HASTANESİDİR

AK Parti Hükümeti döneminde yapılan çalışmaları anlatan Milletvekili Bilgiç, yeni faaliyet programlarından da bahsetti. Bilgiç, “Yaşanan süreç, yoğunluk, Ankara’daki işlerimiz nedeniyle birbirimizi ihmal ettik. Ben ilk milletvekili olduğumda SDÜ kendi içinde MAKÜ’yü çıkarmıştı. 28000 öğrenci, 243 bin m2 kapalı alan vardı. Bugün 90000 öğrencisi ile Türkiye’nin en iyi üniversitelerden biri haline geldi. Son dönemki projeler ve akademik çalışmalarla en iyiler arasında. Biz bu üniversiteyi büyütmeye devam edeceğiz. Siyasi olarak bizlerin çok desteği oldu. Fakat talihsiz bir dönem geçirdi. O yönetime rağmen desteğe devam ettik. Yönetimin değişmesinde mücadelede ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıkan süreç ve dava ile ortaya çıkmıştır. Ben göreve geldikten bu yana FETÖ mücadelesinden ötürü rektörümüz ve ekibine teşekkür ediyorum. 382 kişi ihraç edilmiş, SDÜ’deki FETÖ kadrolaşması ortadadır. Tıp Fakültesinde kayıplar vardı, yaraları sardık. 15 Temmuz sonrası ihraçlarla beraber belli branşlarda karşı karşıya kalınan durumda bütçede taahhüt edilen rakamlar yakalanamamıştır. 2017’de 13 milyon eksik fatura kesildi. Bu para bütçeden kesilecek. Tıp Fakültesi    ve Şehir Hastanesi arasında protokol yapıldı. Ortak çalışmalarla iki tarafta etkin çalışacak. Şehir Hastanesi yönetimi değiştikten sonra Türkiye’de en etkin çalışan şehir hastanesi haline gelmiştir. Yüzde 94 oranı ile Türkiye’nin en başarılı Şehir Hastanesi’dir.  100.000 öğrencili üniversite yönetilebilir değildir. İkinci üniversite için çalışmalarımızı sürdürdük. Ankara’ya sunabilir duruma geldik. Süratle YÖK’ten onayı alarak yasal süreci başlatmış oluyoruz.

Milli Eğitim’de sadece son 3 yılda 13 büyük proje gerçekleştirdik. 100 milyonluk yatırım yaptık. 2015-2016-2017’de 317 derslik yaptık. 2018’deki yatırım tutarımız 52 milyon. 8 projede 80 derslik, bir spor salonu yapıyoruz. Isparta TOBB meslek lisesine atölye, Isparta’ya 24 derslikli teknik lise ve atölye yapıyoruz. İlçelerimizde yatırımlarımız var. 250 öğrencili örnek bir anaokulu projemizi gerçekleştireceğiz.

Yurtlar, sosyal sorunlarımız var. Fiziki altyapı eksik. Kiralar çok pahalı. İmarla ilgili sıkıntılar var. Türkiye’nin en büyük öğrenci kampüsünü yaptık. 4000 kişilik AKFEN yurdu tamamlandı, Haziran’da teslim alınacak. 3800 kapasiteye 9000 kişilik kapasite hazırladık. Teknokent orada 3000 kişilik ikinci öğrenci yurdu KYK tarafından inşa edilecek. Yine 5000 kişilik ikinci Öğrenci yurdu için KYK ile anlaşma sağlandı. Bu 2. Üniversiteye hazırlıktır. 3800 olan kapasiteye 17000 daha eklemiş olacağız. Keçiborlu’da, Uluborlu’da yurdumuzu yaptık. Senirkent planlamaya alındı.”

                Türkiye’de ilk olarak uyuşturucu ile mücadele de rehabilitasyon merkezini Isparta ‘ya kazandırdıklarını dile getiren Bilgiç, sosyal devletin AK Parti ile akla geldiğini dikkat çekti. Bilgiç, sözlerine şu şekilde devam etti:

                “Uyuşturucu ile ilgili sıkıntılarımız var. Türkiye’de İlk olarak rehabilitasyon merkezini Isparta’ya kazandırıyoruz. Üniversitemizin arazisini tahsis aldık. Son derece önemli bir proje. Buranın planlanması konusunda fiili bu mücadeleyi veren ailelerle bu projeyi götürüyoruz.

“AK PARTİ İKTİDARI HER ZAMAN ÇİFTÇİNİN YANINDA OLMUŞTUR”

Sosyal devlet AK Parti ile akla geldi. Sadece Isparta’da 2017’de verilen destekten 61 bin vatandaş faydalandı. Yapılan harcama 127 milyon TL. Evde bakım hizmetlerinden 3165 vatandaş faydalanıyor. Vakıf kanalıyla 50 milyon TL yardım yapılmış. Koruyucu aileyi çok önemsiyoruz. 93 çocuğumuz koruyucu aile yanında. Yapılan destek 1.6 milyon. Doğum yardımından 4072 kişi faydalanmış, 2 milyon ödenmiş. Dezavantajlılar hatırlandı. 2017’de 127 milyon TL yardım yapıldı.

AK Parti iktidarı her zaman çiftçisinin yanında olmuştur. Sevaplarımız hatalarımızın üzerinde. Çünkü AK Parti iktidarı hep kırsaldan destek almıştır. Isparta’daki hibe destek tutarı 400 milyonu geçmiştir. Onun yanında TKDK’yı harekete geçirdik. Ipart 1’de 65 milyon hibe verilmiştir. 167 projede 1335 istihdam olmuştur. Ipart 2 birinci etapta 12 milyon TL hibe verilecek. 57 kişi istihdam edildi. Ipart ikide Türkiye ikincisiyiz. 76 milyonluk yatırım gerçekleşecektir. Yarısı hibe olacaktır.”

HIZLI TREN GELİYOR

                Ayrıca gündemden düşmeyen Dereboğazı Yolu ve Hızlı Trenle de  ilgili açıklama yapan  Bilgiç, “Burdur-Isparta dostluk yolu önemsediğimiz proje. Yatırım kararı alındı. Bugün-yarın ihalenin yapılmasını bekliyorum. Dereboğazı herşeyi tamam. Çok çok yüksek rakamlar görülüyor. Tek ihale mümkün gözükmüyor. 2-3 etapta yapılması için baskılarımız sürüyor. Etabın birinin yapılmasını yıl içinde yaptırmak istiyoruz. Tünelin birisi 6 km ile Türkiye’nin en uzun 3. Tüneli olacak. Hızlı tren geliyor. Güzergahta Dereboğazı ağırlık kazandı. Yolcu ve mal taşımacılığı açısından büyük nimet. Ha Baladız’dan ha Kaymakkapı’dan geçsin çok önemli değil. Nereden geçerse geçsin yapılması önemli. Eğirdir-Şarkikaraağaç arası bölünmüş yol 2023’e kadar bitecektir” dedi.

O DAVA VARKEN ITKM YAPILAMAZ

Bu arada TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç, ITKM’yle ilgili çağrısını yeniledi.

Bilgiç şöyle dedi:

“Benim derdim üzüm yemek. Bir an önce bitmesini istiyorum. En hızlı şekilde yapılmasının yolu kayyuma geçtikten sonra açılan fesih davası geri çekilmelidir. Onun dışında hiç kimse oraya yatırım yapamaz. 30-40-50 milyon alacağınız olur. İş kayyuma intikal edinceye kadar aklınız neredeydi.

Belediye her şeyi söyleyebilir. Alacak davası ayrı, fesih davası ayrıdır. Ortada bir alacak varsa hep birlikte o alacağın peşinden koşarız. Önemli olan bitmesidir. Ortada bir cenaze var, cenaze kaldırılmalıdır. Alacak davası ayrıdır. Onun peşinden gideriz. Önemli olan oranın açılmasıdır. Fesih davası engel değil. Ama o inşaatı yapacak bir adam bulun. Kimse böyle bir durumda inşaat yapmaz. Saçma sapan Arguvanlarla karşıma çıkmayın. Samimilerse fesih davasını geri çekmek zorundalar. Kayyumu değiştirelim o avukatı oraya oturtalım. Kayyum olur mu? İmza atar mı? Bağcı dövmeyi bırakalım. Derdimiz hizmet. Kanayan yaraya merhem olalım.”

25 YILDIR ATIL BEKLEYEN

BİNA YIKILACAK, YERİNE

Bu arada 1993’de yapımına başlanan ancak 25 yıldır bitirilemeyen Çevre yolu üzerindeki Kültür Merkezi ile ilgili sonuca varıldı. Bilgiç, binanın yıkılarak yerine 250 öğrenci kapasiteli anaokulu yapılacağını açıkladı. Bilgiç, binanın yıkımından sonra gerekli olan imar tadilatı için de Belediye Başkanı Günaydın’dan söz alındığını bildirdi

BAKA ile ilgili de konuşan Bilgiç, yapılan yatırımlarla da ilgili şunları söyledi:

“BAKA önem verdiğimiz bir kurumdu. Desteğin doğru yapılmadığını söyledik, yönetimi değiştirmek için kavga verdik. Haklılığımız ortaya çıktı. BAKA çok daha efektif çalışır hale gelmiştir. Kalkınma Ajansı ile önemli projemiz kozmetik laboratuvarıdır. Ekonomi kampüsü önemli bir projedir. O günkü BAKA yöneticilerin yanlış İşleri nedeniyle durdurduk, yeniden planlama yapıldı ve protokol imzalandı. Şimdi Isparta’ya kazandırdık. Biz olmasaydık o Ekonomi kampüsü olmazdı. Son derece önemli bir yapıdır. En kısa sürede ilgili kurumların taşınmasını sağlayacağız.

Şehir Hastanesi son derece önemli. Çok önemsiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın hayali olan bir proje. Geldiğimiz noktada en başarılı şehir hastanesidir. Bu noktaya gelmesinde benim hastane yönetim sistemleri deneyimim de son derece önemli. Sağlık Hizmetleri sadece Şehir Hastanesi değil. Uluborlu, Senirkent, Yalvaç, Şarkikaraağaç devlet Hastanesi. Keçiborlu programa alındı. Eğirdir programda. Hizmetlerimiz çok.

Darıderesi-1 biz yaptık, verdik. Darıderesi-2 kim yapıyor. Her tarafta bizim izimiz var. Biz siyaset yapmıyoruz. Darıderesi-1, Darıderesi-2 yapmazdık. 5 tane kapalı devre sulama sistemi projeleri tamamlandı.

Geçen yıl Özel idare üzerinden 10 milyon yatırım yaptık. 212 km sıcak asfalt yaptık. Kötü komşu insanı mal sahibi yapar. Kendi asfalt şantiyemizi kurduk. 100 km asfalta yaklaşan başka Özel İdare yok. 70 köyde güneş enerji sistemlerini kurduk. 122 köyde içme suyu hattı yapmışız. 32 köyde kanalizasyon şebeke inşaatları gerçekleştirmişiz. 33 adet de sondaj çalışması yapmışız. 15 tane tarımsal sulama tesisi yapmışız. 203 köye 1500 çöp konteynırı dağıtmışız. Sıcak asfalt kalitemiz herkesle yarışır. Davraz yolu muhteşem. Bisikletle inmenizi tavsiye ederim. Yolu daraltır diye yapmadık.

Ş. Karaağaç’ta Kızıldağ içinde kalan köyleri Milli Park sınırları dışına çıkarıyoruz. Dedegöl Dağları korunması gerekiyor. Maden ruhsatı verildiği kulağımıza geliyor. 220 bin dekarlık alan Kızıldağ milli park sınırına alınıyor.

OSB’lerle ilgili desteklerimiz oluyor. OSB başkanlarımızı doğruları anlatmaya çağırıyorum. Sayın Bıtrak’a teşekkür ediyorum. Karma OSB sürecinden bu yana bizim desteğimizi anlatıyor. Koku konusunda Belediyemizin üzerine düşen görevler var. Köklü çözüm düşünülmeli.

Yalvaç OSB için 2 milyon kamulaştırma ödeneği tahsis ettik. Belediye alt yapı hizmetlerini yapacak. Kamulaştırma tamamlanmak üzere. Nuri Dirik ve rakibine teşekkür ediyorum. SD OSB’de genişleme onayları çıktı. Yönetime teşekkür ediyorum. Anadolu Grup gelmesiyle geçen yıl 10 kuruş olan sanayi elması 30 kuruşa çıktı.

TOKİ İÇİN ARAZİ DEVİRLERİ GERÇEKLEŞTİ

Şimdi de Keçiborlu’da yeni OSB için hazırlık çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bölge Cezaevi Keçiborlu ve Isparta ortasında olacak. Çalışmalar devam ediyor.

TOKİ konusunda arazi devirleri gerçekleşti. Gülkent Hastanesi (Mensucat Fabrikası yanı) binanın tahsisi istendi.”

Bu haber 684 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...