Yalvaç’ta Sılayı Rahim Konutları

22 Mart 2018 15:36

Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, yurt dışında ve başka şehirlerde yaşayıp da ilçede evi olmayanları hedef kitle olarak belirlediklerini söyledi.

Yalvaç Belediyesi’nin yurt dışında ve başka şehirlerde yaşayan hemşehrileri için geliştirdiği ucuz konut projesinde inşaat başladı. 2+1, 65 m2’lik 68 daire, Şubat-2019’da hak sahiplerine teslim edilecek. Yalvaç Belediyesi, konutları 70 bin ile 115 bin TL arasında satışa sundu. Satış ihalesi 27 Mart’ta gerçekleştirilecek. Almak isteyenler muhammen bedeli 26 Mart’a kadar Yalvaç Belediyesi’ne yatırmak zorunda.

DÖRT TARAFI DA YOL

Yalvaç’ta Emniyet Sarayı ve Cezaevi projelerinin konumlandırıldığı yapılaşmanın cazibeli olduğu bir bölgede inşaatına başlanan konutlar 2 bloktan oluşuyor. 4 katlı blokların oturacağı adanın 4 tarafı da yol.

Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, konutların sılayı rahim amaçlı olduğunu söyledi. Yalvaç konut projesinin dar gelirli aileler için yapılmadığının altını çizen Başkan Tütüncü, şu açıklamayı yaptı:

YALVAÇ’TA EVİ OLMAYANLAR İÇİN

“Özellikle bayramlarda sılayı rahim yapmak isteyen gurbetçilerimizin otellerde kaldığını üzüntü ile müşahede ediyoruz. İstanbul, Ankara’da olup, Yalvaç’ta gayrinmenkulu olmayan arkadaşlarımız için proje düşündük. 2+1 konutlar planladık. Bizim projemiz dar gelirli vatandaşlar değil. Esas hedef kitlemiz yurt dışında ve başka şehirlerde olup da geldiğinde kalacak yeri olmayan hemşerilerimizdir.

ÖN SATIŞLAR BAŞLADI İSTER PEŞİN

İSTERLERSE 4 TAKSİTLE ÖDEME İMKANI

Ön satışlarımız başladı. İhale şartnamesini halkımıza duyurduk. İsteyen peşin alabilecek, istenirse 4 taksit halinde ödenmek üzere şartlar oluşturduk. Amacımız ucuz konut imal etmek. Arsa darlığı yaşıyoruz. Koruma İmar Planı çalışmamız ile 1200 dairelik arsa üretiyoruz. Bu çalışma ile de arsa problemini çözümlemiş olacağız.

70 BİN İLE 115 BİN TL ARASINDA SATIŞA SUNULDU

65 m2 net oturum alanı olan 2+1 daireler inşa edilecek. 1+1 dairelerin 90 bin, 115 bin TL fiyatlarla satıldığını düşünürsek, biz burada 70 bin ile 115 bin TL arasında fiyatlara daire satacağız. Yurt dışından soran gurbetçi arkadaşlarımız bizleri arıyor. Evi olmayan hemşerilerimizim buradan mülk edinmesini istiyoruz. Alacak kişilerde ikametgah şartı koymadık. Alım-satım yapılmasın diye belirli bir süre satılamaz şerhi koyacağız. 2019 Şubat ayında hak sahiplerine anahtarlarını teslim edeceğiz. 27 Mart’ta satış ihalesi gerçekleştireceğiz.”

Yalvaç’ta konut sahibi olmak isteyenler ihale muhammen bedelini 26 Mart’a kadar belediyeye yatırmak zorunda.

Bu haber 624 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...