‘Daha çok bayan girişimci istiyoruz’

22 Mart 2018 15:37

Isparta Girişimci ve Sanayici İş İnsanları Derneği Başkanı Dilek Özdemir, “IGSİAD’da Kadın/Erkek ayrımını ortadan kaldırdık” dedi.

Dilek Özdemir, adını Isparta Girişimci ve Sanayici İş İnsanları Derneği olarak güncelleyen IGSİAD’da ilk kadın başkan olma özelliği taşıyor. 2009’da vefat eden eşi Rıfat Özdemir’in kurduğu IGSİAD’da yıllar sonra başkanlık koltuğuna oturan Girişimci Dilek Özdemir;  IGSİAD’ın Isparta’nın her kesimini kucaklayan, ekonomiye yön veren tüm sektörlerin temsilcilerinin içinde bulunduğu bir sivil toplum örgütü olduğunu belirtti.

IGSİAD AİLESİNE 2010’NDA GİRDİ

Eşim IGSİAD’da kurucu başkandı. 2009’da vefat etti. Dernekteki arkadaşlarımız onun yerine benim girmemi istediler. Eşimi temsilen IGSİAD’a üye oldum. 2010’nda üye olarak girdim, Oğuzhan Tortop beyin başkanlığında yönetim kurulunda görev aldım. En son Hasan Büyükçam’ın başkanlığındaki yönetimde görev aldım. Hasan beyin istifasından sonra da IGSİAD Başkanlığı bana tevdi edildi.

TARAFSIZLIĞIMIZ İLE ÖN PLANDAYIZ

IGSİAD’da şu anda 56 üyemiz var. Onur üyelerimiz de var. Isparta halkına faydalı olabilecek her yerde biz varız. Hem ekonomik hem de sosyal konularda öne çıkmayı arzuluyoruz. Her sektörü temsilen üyemiz var. Isparta ekonomisinin dinamikleri olarak kabul edilen bir çok sektörde arkadaşımız var. Isparta ekonomisine yön veren sektörlerde faaliyet gösteren, istihdam sağlayan arkadaşlarımız var. Yine derneğimiz tarafsızlığı ile ön plana çıkıyor. Her siyasi görüşten arkadaşımız IGSİAD’da yer bulabiliyor, fikirlerini paylaşabiliyor, yönetime ortak olabiliyor.

KADIN-ERKEK AYRIMI YAPMAK ÇOK YANLIŞ

IGSİAD’da isim değişikliğini biz çok önce düşündük. Çalışanlarda erkek-bayan diye bir ayrım olmaması gerektiğini düşünüyoruz. TÜSİAD’ın isim değişikliğinden önce biz IGSİAD olarak ismimizde bir değişiklik yapmayı düşündük. TÜSİAD bu değişikliği yaptıktan sonra biz süreci hızlandırdık ve daha önceden düşündüğümüz isim değişikliğini yaptık. Artık adımız Isparta Girişimci Sanayici İş İnsanları Derneği.

Derneğimizde bayan üyelerimiz, kadın girişimcilerimiz var ancak yeterli görmüyoruz. Daha da artırmayı hedefliyoruz. Bu konuda bir çalışma yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte daha çok kadın üyemiz olacak. Kadınlarımızın yükleri ve katkıları erkeklere göre daha fazla.

Isparta Girişimci ve Sanayici İş İnsanları Derneği olarak çevremizdeki illerle ve buradaki derneklerle dayanışma içinde olmak, birlik ve beraberlik içinde olmak istiyoruz. Sanat ağırlıklı konulara el atmak istiyoruz. Tiyatro olabilir, opera olabilir. Çevremizde başarılı işadamları var, bunları tanımıyoruz. Başarılı olmuş, topluma örnek insanlarla tecrübe paylaşımları adı altında dinlemek istiyoruz. Yatırım yaparken hangi zorlukları yaşamışlar, girişimcilik öykülerini dinlemek istiyoruz.

HER GÖRÜŞÜ YANSITAN BİR DERNEĞİZ

Bağımsız bir derneğiz. Derneğimizin içerisinden her partiden insan var. İktidar partisinden de olan var, muhalefet partiden olan da var. Herkesin görüşü kendisine ait. Derneğimiz çalışmalarına bu görüşü yansıtmıyor, karıştırtmıyoruz. Apolitik bir duruş sergiliyoruz. Bizim en önemli farkımız da bu. Bizim işimiz siyaset yapmak değil. Bizim işimiz Isparta’ya ne kadar katkı sağlarız, halkımızı nasıl katkı sağlarız. Amacımız bu. İş dünyasına örnek gösterebileceğimiz kişileri davet etmek, onları dinlemek istiyoruz. Diğer derneklerimizle de işbirliği ve dayanışma içerisindeyiz.”

Bu haber 645 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...