SDÜ’de Kariyer Zirvesi Başladı

22 Mart 2018 15:51

Süleyman Demirel Üniversitesi Kariyer Planlama ve Mezunlarla İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Endüstri ve Kalite, İnşaat, Kariyer ve Girişimcilik, Politika Tasarım Topluluğu aracılığıyla düzenlenen “Kariyer Zirvesi” başladı.

Merkez yerleşke ve ilçelerdeki meslek yüksekokullarımızda gerçekleştirilen zirvenin, Teknoloji Fakültesindeki etkinliğinde, İş ve Meslek Danışmanları Esma Dilek Kılıç, Alper Erdik, Hasan Hüseyin Önal ile Hayrettin Uğur iş başı eğitim programının amacı, faydaları, süresi ve başvuru kanalları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

İşbaşı eğitim programının mesleki deneyimi veya iş tecrübesi olmayan kişilere deneyim ve iş tecrübesi kazandırarak istihdam edilebilirliğinin arttırılmasını amaçladığını belirten Alper Erdik, “Program ile nitelikli işgücü temin etmekte zorlanan işverenler, işe alacakları kişileri iş yerinde belli bir süre gözlemleyerek ve bu kişilere eğitim vererek haklarında ayrıntılı bilgi sahibi olma avantajına sahip oluyor.” dedi.

Esma Dilek Kılıç da girişimcilik eğitim programı, kurs süresi, programdan yararlanma şartları, ücret ve sosyal haklar hakkında detaylı bilgi sunarak girişimcilik eğitim programının, kuruma kayıtlı kişilerin kendi işlerini kurmalarına ve geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla uygulandığını söyledi.

İŞKUR İş ve Meslek Danışmanları, Hasan Hüseyin Önal ve Hayrettin Uğur da “İş Arama Becerileri” konusunda bilgiler verdi.

Önal ve Uğur, İŞKUR’un sunduğu hizmetler hakkında bilgi vererek farklı stratejilerinin kullanılmasının iş bulma ihtimalini yükselttiğini, iş arama sürecinin çaba gerektirdiğini, uygun stratejilerin iş arama sürecini kısalttığını belirtti.

 

Bu haber 689 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...