İnşaat Zirvesi’nde altın tavsiyeler

23 Mart 2018 14:09

SDÜ İnşaat Topluğu tarafından düzenlenen Sektörün Önde Gelen Temsilcileri ile Öğrenciler, İnşaat Zirvesi’nde buluştu.

Süleyman Demirel Üniversitesi İnşaat Topluluğu tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen “İnşaat Zirvesi’18” yine alanında uzman kişileri ağırlayarak öğrencilerin kariyer hayatına yön vermeye devam ediyor.

 TEMESİST Endüstriyel Defo Raf Sistemleri desteğiyle Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte ilk olarak Karınca Özel Çocuklar Yaşam Merkezince hazırlanan dans gösterisi, katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan SDÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdal Terzi, “İnşaat topluluğumuz her yıl kendine özgü düzenlediği etkinliklerle ve sosyal sorumluluk projeleriyle bizi gururlandırıyor” dedi.

“TOPLULUĞUMUZLA GURUR DUYUYORUZ”

Verimli çalışmalarından dolayı İnşaat Topluluğuna teşekkürlerini ileten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan da, 2008 yılında kurulan topluluğun, sürekli ilerleyen, gayretli ve başarılı bir topluluk bir topluluk olduğunu söyledi. Saltan, yapılan etkinliklerin sadece yerelde değil, ulusal anlamda da ses getirdiğini vurgulayarak “Topluluğumuzla gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından zirvenin “Büyük Hun” isimli oturumuna geçildi.

Antalya İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Mustafa Balcı, etkinlikte yer almış olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek: “Yollar, köprüler, sanayi, daha çok insan, daha çok savaş, daha çok tepki, daha çok fakirleşme, daha çok zenginleşme. Evet, dünyanın tablosu şuan da bu. Bizler huzur ve güvenliğimizi tehdit edecek her şeye karşı güçlü olmak zorundayız. Bugün her şeyden çok barışa ihtiyacımız var.” dedi.

LÜTFEN ÇEVRE DOSTU OLUN…

Ülke olarak güce ihtiyacımız olduğunu belirten Balcı, her alanda kendimizi göstermemiz gerektiğini vurguladı. Balcı, çocuk istismarı ve kadın cinayetlerinin azalacağı bir hukuk sistemine, eşitliğin var olduğu eğitim sistemine, gider dağılımın daha adaletli olduğu bir düzene, kutuplaşma ve huzursuzlukların olmadığı bir toplum yapısına sahip olmamız gerektiğinin de altını çizdi.

Yapı ile kurulan ilişkiyi, aslında toplumla kurulan ilişki olarak tanımlayan Balcı, inşa edilen yapının sadece kumu ve çimentoyu bir araya getirmediğini, insanları birleştirdiğini belirtti.  Yapılan işin severek yapılmasının çok mühim olduğunu söyleyen Balcı: ”Her türden ahlak anlayışının zarar gördüğü, rekabetin hız kazandığı bu dönemde; mesleğimize sahip çıkmak önceliğiniz olmalı. Başarıda sadece bilgi ve deneyim değil, insani ilişkiler çok önemli. Bu nedenle de nasıl bir firmada, kimlerle çalışmak istediğinizi iyi belirleyin. Lütfen çevre dostu olun, yapacağınız her yapı çevreye uyumlu olsun.” dedi.

TECRÜBE FARKI

Zirvenin “Göktürk” oturumunda ise Türkiye Asfalt Müteahhitleri Derneği Genel Koordinatörü Gülay Malkoç öğrencilerle bir araya geldi.  Mezuniyetin ardından nasıl bir yol izlenmesi gerektiği noktasında katılımcıları bilgilendiren Malkoç şunları kaydetti: “Bu kadar fırsat ve tehditlerin olduğu bir dünyada nasıl yer edinebilirsiniz, nasıl bir yol izlemelisiniz bunlara karar vermeniz çok mühim.  Her şeyi yaşayarak öğrenemiyoruz, bu sebeple iyi bir dinleyici olmak, başkalarının tecrübelerinden faydalanmak da bu doğrultuda önem arz edebiliyor.”

Kariyeri, “Bir kişinin profesyonel olarak hayatını kazandığı alanda kendisini bir noktadan, başka bir noktaya taşıyabilmesi” olarak tanımlayan Malkoç; mezuniyet sonrasında inşaat mühendislerinin, “bina şantiyeleri”, “bina-köprü-havaalanı inşaatları”, “bakanlıklar”, “proje ofisleri”, “yol endüstrisi” gibi alanlarda çalışabileceğini ifade etti.

İLETİŞİMİN ÖNEMİ

Her şeyin kilit noktasının “insan” olduğunu vurgulayan Malkoç, herkesle iletişim kurulması gerektiğinin önemini şu sözleri ile ifade etti: “Globalleşmenin yoğunluk kazandığı günümüzde,  gelişmelerden haberdar olmak önemli. Bu da herkesle iyi ilişkiler kurarak ve sağlıklı iletişimlerle mümkün.” Malkoç, teknolojik gelişmelerin hız kazandığı günümüzde; gelişmelere ayak uydurmanın gerekliliğine değinerek bireylerin sevdikleri işi yapmaları ve sosyal zekâlarını geliştirmeleri gerektiğini belirtti. Bireylerin kariyer yolunda; ilk amaçlarının “zengin olmak” olmaması gerektiğini söyleyen Malkoç,  kadınların üretimde muhakkak yer alması gerektiğinin de üzerinde durdu.

“KİMDEN NE ÖĞRENEBİLİRİM”

Zirvenin “Hazarlar” oturumunda SDÜ’nün konuğu olan KYK Yapı Kimyasalları Pazarlama Lideri Halil Karakulak, “Girdiğiniz işte, “ben mühendisim, bilirim” düşüncesinden ziyade, “Kimden ne öğrenebilirim?” diye düşünün”  tavsiyesinde bulundu.  Satış ve pazarlama faaliyetleri, klasik yönetim sistemi gibi konulara değinen Karakulak, günümüzdeki yapıların, eskiye nazaran daha dayanıksız olduğunu ifade etti.“Günümüzde her şey var, ama kullanılabilir bilgi yok” diyen Karakulak, profesyonel çözümler kapsamında “Su yalıtımı”, “Teknik Uygulamalar”, “Zemin Uygulamaları”, “Katkı ve Yardımcı Malzeme Uygulamaları”, “ Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemi Uygulamaları” konusunda bilgi verdi.         

“ABANCI DİL KONUSUNDA KENDİNİZİ GELİŞTİRİN”

Uygurlar Oturumunda Ağaoğlu Holding Ceo’su Hasan Rahvalı, Karahanlılar Oturumunda TEMESİST Endüstriyel Depo ve Raf Sistemleri Geliştirme Müdürü Hülya Madakbaş, Büyük Selçuklu Oturumunda da Isparta Yeşilay Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Aydın öğrencilerle bir araya geldi. Ağaoğlu Holding CEO’su Hasan Rahvalı, başarı hikayesini paylaşarak girişimciliğin önemine vurgu yaptı. Gençlerin, cesaretli, girişimci, yenilikçi bireyler olması gerektiğini söyleyen Rahvalı, “süreklilik” kavramının önemine değinerek öğrencilerin sorularını yanıtladı. Öğrencilerin özgüveni yüksek bireyler olması gerektiğini belirterek sözlerine başlayan TEMESİST Endüstriyel Depo ve Raf Sistemleri Geliştirme Müdürü Hülya Madakbaş, “Akademisyenler ve sektör temsilcileri ile sürekli iletişim halinde olun. Yabancı dil konusunda kendinizi geliştirin ve yurtdışı imkanlarına açık olun.” diyerek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Isparta Yeşilay Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Aydın ise bağımlılığın sadece maddeden ibaret olmadığını, günümüzde teknoloji bağımlılığının da bulunduğunu söyleyerek zararlarından bahsetti. Artık küçük çocukların teknoloji bağımlısı haline geldiğini dile getiren Aydın, çocuklarımızın teknolojiyi doğru kullanması gerektiğine vurgu yaptı. Aydın konuşmasında Ülkemizdeki madde bağımlılığı oranları hakkında bilgi verdi.

Bu haber 757 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...