Sanayi İşbirliği ve Tarımsal Üretim konulu Panel düzenlendi

29 Ocak 2013 18:14

Süleyman Demirel Üniversitesi, Isparta sanayisinin sorunlarının çözümüne yönelik projeler gerçekleştirmeye devam ediyor.

Bu kapsamda üniversite- sanayi işbirliğine yönelik çalışmalar yürüten SDÜ Ziraat Fakültesi tarafından tarım eğitiminin başlangıcının 167. yıldönümü kutlamaları kapsamında “Üniversite-Sanayi İşbirliği ve Tarımsal Eğitim” konulu bir panel düzenlendi. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Akman’ın başkanlığında gerçekleştirilen panele, Gülbudak Gıda Soğutma Tekstil İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi Genel Koordinatörü Hasan İnce, TOBB Isparta Genç Girişimciler Derneği Başkanı Uğur Büyülçulcu, Gençgüçsan adına Mehmet Küçükköse, Isparta Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu,  Antalya Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Savaş Titiz, Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi ve Türkiye Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Veysel Ayhan ve Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Atilla Aşkın konuşmacı olarak katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Zekeriya Akman toplantı ile sektörün zirai eğitimden beklentilerinin ele alınacağını belirterek katılımcılara teşekkür etti. Isparta'da tarımsal sanayi yapısı ve üniversite-sanayi işbirliği konusunda hazırlanan sunumu katılımcılarla paylaşan Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Handan Giray ise, üniversitenin Isparta’ya olan katkısını artırmak, üniversite ile il sanayisi arasında iletişimin sağlamlaştırılması ve somut işbirliklerinin gerçekleştirilmesi için ihtiyaçların yerinde tespiti ve elverişli koşulların oluşturulması amacıyla Isparta sanayisini incelediklerini ifade etti.

 

 

Bu haber 809 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...