“Dijitale Yatırım Yapanlar, Başarı Hikâyelerini Yazdı”

23 Mart 2018 14:59

BKM Express Ceo’su, Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Dr. Soner Canko, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Bankacılık ve Finans Bölümü tarafından düzenlenen “Nakitsiz Türkiye, Mobil Ödemeler ve Dijital Cüzdan” konulu konferansta öğrencilerle bir araya geldi.

Canko, dijitalleşme sayesinde bütün işlerini aksatmandan yaptığını ve bu sayede sosyal görevlerini yerine getirebilmek için de zaman elde ettiğini ifade etti.

İİBF Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansta sözlerine Üniversitemizin konumu ve imkanlarını çok beğendiğini belirterek başlayan Canko, baş döndürücü hızla ilerleyen teknolojik yenilikleri hayatının her alanında kullanabilmek adına ipuçları verdi.

Canko, “Dünya, mobilin etkisiyle hızla dijitalleşiyor. 5,1 milyar kişi mobil telefon kullanıyor, 4,0 milyar kişi internet kullanıcısı, 3,2 milyar kişi sosyal medya kullanıyor.” dedi.

Dijitalleşmenin, ürünlerin geniş kitlelere ulaşma süresini kısalttığının altını çizen Canko; dijitalleşme içerisinde olan birçok firmanın çok hızlı var olup başarılı olduğunu ancak yeniliği hızlı şekilde takip edemediği zaman, yok olma riski ile karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Markalar üzerinden örnekler veren Canko: “Zirvenin yeni sahibi, teknoloji şirketleri. Dijitale yatırım yapanlar, başarı hikâyelerini yazdı. Bireylerin dijitalleşmeye uyum sağlaması ile iş modelleri de değişti.” diye konuştu.

Canko, “Artık mobil ödemelerin ve dijital cüzdanların başarılı olabilmesi için uygun koşulların oluştuğu bir dönemdeyiz” ifadesinde bulunarak, bu dönemi “akıllı telefonlar”, “büyük ekranlar”, “hızlı mobil” ve “7/24 özgürce alışveriş” başlıkları ekseninde açıkladı.

Dünyada dijital cüzdanı ABD, Asya ve Avrupa’dan örneklerle açıklayan Canko: “ABD’de bireylerin %19’u mağaza içinde dijital cüzdanla ödeme yaptığını belirtiyor. Çin’de online ödemelerde dijital cüzdanlarda ödeme payı %60’lara varıyor. İngiltere, Avrupa’da dijital cüzdanların öncülüğünü yapıyor. Global oyuncular Avrupa’da çok büyük paya sahipler.” bilgilerini aktardı. Her alanda olduğu gibi finans sektöründe de ciddi bir değişim ve dönüşüm olduğunu belirten Canko, BKM’nin vizyonunu ve misyonunu: “Vizyonumuz,  nakitsiz ödemelerde geleceğin deneyimini yaşatmak. Misyonumuz ise ödemeleri kolaylaştıran güvenli çözümler ile Türkiye’ye değer katmak” olarak açıkladı. Canko, “Değişime ve dönüşüme ayak uydurmanın gerekliliği ile ekosistemimiz genişledikçe BKM Express olarak sunduğumuz çözümlerde gelişti” dedi. BKM ( Bankaların ve Finans Kuruluşlarının Ortak Platformu) olarak; “e/m ticaret”, “P2P para transferleri”, “P2P para isteme”, QR ödemeler”, “Express ödeme” gibi çözümleri ürettiklerini ifade etti.

Dijital dünyada bir kurucu yahut bu dünyanın bir parçası olmanın muhakkak büyük kazanımlar sağladığını söyleyen Canko, sanal dünyanın sanılanın aksine samimiyeti ve güveni barındırdığını ifade etti.  Katılımcılara, dijital anlamda girişimci olsunlar yahut olmasınlar; her halükarda sevdikleri ve başarılı olacaklarına inandıkları işlerin içerisinde olmalarını tavsiye ederek konuşmasını tamamladı.

 

Bu haber 655 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...