700 Yıllık Barla Çaşnigir Paşa Hamamı Restorasyon Projesine ödül

23 Mart 2018 15:00

Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Restorasyon Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Seda Şimşek Tolacı ile Arş. Gör. Mehmet Ali Karagöz tarafından hazırlanan “Barla Çaşnigir Paşa Hamamı Restorasyon Projesi”, TMMOB Mimarlar Odası Antalya Şubesi tarafından düzenlenen “14. Batı Akdeniz Mimarlık Sergisi ve Ödülleri 2018” etkinliğinde “Proje Dalı” ödülüne layık görüldü ve sergilenmeye hak kazandı.

Isparta Valisi Şehmus Günaydın’ın talebi üzerine,  Rektörümüz Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı ve Isparta İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu’nun desteğiyle hazırlanan proje kapsamında gerçekleştirilecek restorasyon çalışmaları sonucunda, kültürel mirasımızın bir parçası olan “Çaşnigir Paşa Hamamı” en özgün haliyle gelecek nesillere aktarılacak.

Yaklaşık 700 yıllık bir geçmişe sahip Beylikler Dönemi’nde inşa edilmiş olan yapının “Hamam Müzesi” olarak kullanılmasına karar verildi. Böylece, yeniden işlevlendirme önerisi olarak seçilen “Hamam Müzesi”, kültürel sürekliliğin sağlanması konusunda yardımcı olacak. Yapıya ilişkin hazırlanan rölöve, restitüsyon, restorasyon projeleri ve raporları, Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından 8 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen kurul kararınca onaylanmış, 2 Ekim tarihinde Isparta İl Özel İdaresi tarafından açılan ihale sonucunda restorasyon çalışmalarına başlamaya hazır hale gelmiş, aralık ayında da kurulan şantiyede onarım çalışmaları başlamıştır.

 

 

Bu haber 774 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...