“BİZİM GÜNDEMİMİZDE İTTİFAK YOK”

23 Mart 2018 15:01

Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gencay, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamanlıoğlu’nun Isparta programı öncesinde gazetecilerle buluştu. Gencay, ülke gündemini değerlendirdi.

                Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gencay, yönetim kurulu üyeleri, Karikatür Bi Kafe’de bir basın toplantısı düzenledi.

                Sözlerine Regaip Kandili’ni kutlayarak başlayan İl Başkanı Gençay, “Bugün Regaip Kandilimiz. Regaip Kandilimiz manevi duyguların yükselişidir. İnşallah İslam dünyasının uyanışına, kalplerimizin ve coğrafyamızın huzur ve sükunete kavuşmasına vesile olur. Artık semalarda silah sesleri değil dua sesleri duyulduğu bir dönem olur inşallah.

Yine Afrin’de bir zafer elde ettik. Orada savaşan şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet gazi olan kardeşlerimize de evlatlarımıza da Allah’tan acil şifalar ve yakınlarına sabır diliyoruz. İnşallah bu zafer devam eder ve ülkemiz terör sorunuyla karşılaşmaz diyoruz” dedi.

“SAADET PARTİSİ ÇOK GÜNDEME GELDİ”

2019 yılının seçim yılı olduğunu dile getiren Saadet Partisi İl Başkanı Gençay, şu açıklamalarda bulundu:

“2019 yılı Biliyorsunuz seçim yılı. 1 yıl kaldı.Yerel seçimler , belediye başkanlıkları, belediye meclis üyeleri, milletvekillikleri, Cumhurbaşkanı seçimleri 2019’ da yapılacak. Dolayısıyla şimdiden bu seçim yılının bütün ülkemize hayırlı olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyoruz ama daha yerel seçimlere 12 ay varken Cumhurbaşkanı seçimlerine ve Milletvekili seçimlerine 20 ay gibi bir süre varken Saadet partisi çok gündeme geldi. Anahtar bir parti oldu, yıldız bir parti oldu ve gündem teşkil eden bir parti oldu. Bunun içinde ittifaklar gündeme geldi. Bizim için Saadet Partisi için ittifak diye bir gündemimiz yok. Çünkü milletin tek sorunu şu anda ittifak değil. Koltukların birleştirilmesi değil.

Milletin kendi sorunları var. İşsizlik almış başını gidiyor, tarım bitmiş, hayvancılık sürekli erimekte, asgari ücretli sıkıntı da, esnafın durumu içler acısı, iş yapamadan geçirdiği günler oluyor. Zamlar bir taraftan. Daha akşam benzine 15 kuruş zam geldi. Satılan fabrikalar mesela şeker fabrikası gündem de 120 bin tane çiftçimiz bundan ekmek yiyor, artı bundan nakliyeciler, esnafımız, hayvancılar fayda  görüyor. Yani milletimizin tamamı bu fabrikaların satılmasına karşıyken milleten oy alan bir parti illa ki satılması için hala da kararını değiştirmemiş vaziyette. Bu kararın bir an önce değiştirilmesi lazım. Çünkü 2019’da yine bu millete gelinecek bize oy verin denilecek.

“BİZ BU OYUNA GELMEYECEĞİZ”

Bunlarda tabi göz önüne alınacak. Ekonomi bitmiş dibe vurmuş durum da dolar 4 TL’ye dayanmış ama gündem de olan ittifak.Yani milletle alakası olmayan bir şey.Partiler nasıl iktidar olurum , nasıl hükümette kalırım diye ittifak görüşmelerini sürdürüyorlar .Bizim ittifak diye gündemimiz yok. Biz kendi adayımızı kendimiz göstereceğiz.Eğer ki ittifak edilmesi durumu olursa seçimlere 2-3 ay kala bu işler görüşülür.Şimdiden bu görüşülmez çünkü bu arada uygulanmak istenen sistem kamplaştırılmak, ayrımcılık yapmak, iki cephe yapmak ve bu 12-19 ayı cepheleşme ile geçirmek istiyorlar.Biz bu oyuna gelmeyeceğiz.Dolayısıyla bizim gündemimizde ittifak yok, ittifak olacaksa o seçim zamanı olan bir olay olur.Şimdi biz milletimizin sorunlarını dile getirmek için gayret sarf ediyoruz.Şimdi insanlarımızın geçenlerdeki yapılan ankette yarısından fazlası mutsuz.Yani öyle bir ülkede yaşıyoruz ki insanlarımız mutsuz bir şekilde bunların mutluluğu için ne gerekiyorsa onu konuşalım diyoruz.İcra dosyalarıyla  birlikte diğer dosyalar 20 milyon dava dosyası olmuş.2 ile çarptığımız zaman 40 milyon eder.18 yaştan üstüm zaten 40milyon.O zaman bugün öyle bir duruma gelmiş ki ülkemiz herkes davalı.Bunların çözülmesi  gerekirken ne yazık ki gündem de ittifaktan başka konu yok.

KONGREYE DAVET

Ülkemiz bu sıkıntılar içerisindeyken milletin umudu olan milletin sorunlarını dile getiren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamanlıoğlu Isparta’mıza geliyor. Isparta’mız da ki programı 24 Mart Cumartesi 19.30’da Barida Otel de iş adamlarımıza bir yemek verecek bu yemeğe katıldıktan sonra 25 Mart Pazar günü saat 11’de Isparta Halıkent Modapark  düğün salonun da genişletilmiş il divan toplantısı yapılacak bu toplantıya da bütün Ispartalı kardeşlerimizi davet ediyoruz, bekliyoruz.

“HERKESİ KUÇAKLAYACAĞIZ”

Yozlaşan siyasete olgunluk getiren kişileri değil sorunları konuşan, milletin umudu olan genel başkanımıza Isparta’da büyük bir ilgi oldu.Bu ilgiden dolayı alaka çok iyi İnşallah genel başkanımızı Isparta’da ki insanlarımıza tanıştıracağız ve Isparta’da Saadet Partisi’nin Türkiye’de olduğu gibi dönüm noktası olacak.Artık 15 yıldır hiç huzurlu bir gün geçirmeyen sürekli gündemlerde tartışma konusu olan Ergenekon konusu, FETÖ konusu, ESAD konusu, çözüm süreci konusu, Amerika Hollanda Almanya konularıyla değil artık milletimiz rahat, huzur içinde yaşamak istiyor.Bunun içinde genel başkanımız çok iyi mesajlar veriyor. 81 milyon insanın aynı düşünmesi mümkün değil. Tabi ki farklı düşünceler olacak. Ancak biz bu ülke de yaşıyoruz, ortak çıkarlarımız var. Suriye’de ki insanlar gibi çatışarak, kavga ederek, savaşarak ülkemizi kaybetmek riskini göze alamayız. Bunun için hangi görüşten olursa olsun herkesle görüşürüz, herkesle ortak noktalarımız da buluşuruz. Herkesi kucaklayacağız.Bu kamplaştırıcı, kutuplaştırıcı siyaseti yok edeceğiz inşallah.Bu siyaset yozlaştırıcı bir siyaset getirdi.Siyasette bizim hiç görmediğimiz yaşamadığımız olaylar, hakaretler gündeme geliyor.Ülkenin bir kısmı yerli bir kısmı hain gibi kabul ediliyor.Biz asla bu ülke de yaşayan insanların bu  ülkeye hainlik edeceğine siyasi partiler olarak inanmıyoruz ve bu konuda bütün siyasetçi partilerle beraber ortak noktalarımızla hareket edeceğiz.İnşallah bu siyaset ülkemize huzur ve barış getirir.Ülkemizin sadece hizmet noktasında değil tarımda ve sanayi de kalkınmasını getirir.Bu konularda ülkemizin geleceği için her partiyle görüşürüz her partiyle oturur konuşuruz.

“2019’DA ÇOK SİYASİ SÜRPRİZLER OLACAĞINI TAHMİN EDİYORUM”

Halkımızın çıkarları ne ise onu yaparız. Siyasetimiz bu çizgi de olacak onun için siyasette düşmanlaşmayı sileceğiz.Rekabet edeceğiz.Yani biz daha iyi hizmet ederiz yerleştireceğiz halkımız da bütün siyasi partilerin fikirlerini dinleyerek o fikirlerden hangisini kabul ediyorsa ona göre kararını verecek ve seçimler olacak. Ben şimdiden 2019 seçimlerinin huzur, barış ve kardeşlik içerisinde geçmesini  diliyorum. Tartışılan konuların şahsi değil milletimizin konularını olmasını istiyoruz ve sürekli gündeme getireceğiz inşallah. Halkımızın yaşadığı başka bize yukarıdan anlatılan başka. Biz gerçekleri halkımızla beraber bu insanlara aktaracağız. 2019’da çok siyasi sürprizler olacağını tahmin ediyorum. Gelişmelerde o yönde şimdi.İnşallah o gelişmeler o sürprizler olur ve Türkiye’miz huzura saadete, mutluluğa kavuşur diyorum.”

 

Bu haber 663 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...