SPORSEVERLER DERTLİ Mİ DERTLİ..

23 Mart 2018 15:06

Futbolseverler, Isparta’daki amatör futbolun her geçen gün kötü gittiğini belirterek, profesyonel takım eksikliğini hissettiklerini söylüyorlar. Davrazspor’un 2 yıldır neden çıkamadığını da anlatan sporseverler, spor tesislerinin ve amatör kulüplerinin de durumunun iç açıcı olmadığını dile getirdiler.

                Ispartalı futbolseverler, kentteki spor altyapısından yetersiz olmasından şikayetçi. Milli Egemenlik Sahası dışında kent merkezinde diğer sahaları kullanamamaktan yakınan amatör kulüplere sporseverlerde destek verdi.

                Sporseverler, Isparta’nın yıllardır profesyonel ligde takımının olmayışını spor tesislerinin yetersizliği ve altyapıya sahip çıkılamaması olarak gösterildi.

                Ispartalı futbolseverlerden Ali Yeşilırmak, kentin sporunu, Davrazspor’u ve amatörlerin durumuyla ilgili yorumlarda bulundu.

“BU SİSTEMİN DEĞİŞMELİ LAZIM”

Ali Yeşilırmak: Ben bir taraftar olarak Isparta Davrazspor’un bütün iç saha maçlarını izledim. 2 yıldır çıkamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. İlimiz büyük bir il. Diğer ilçe takımlarıyla oynuyoruz. Serik, Bucak. Hani bir Serik’i, Bucağı geçemiyoruz. Yönetimin çok büyük yanlışlıkları var. Biz oraya da gittiğimiz de demiştik. Mirlan Murziev diye oyuncu var. Afyon’u çıkardı ben Eğirdir de onu da seyrettim. Uşağı çıkardı dedim;  alın. Sen ne anlarsın dediler. Toma var Toma’yı alın. Biz bu şartlar da nasıl baş edelim.

Hasan Basri Kara Hoca varken gittik. Adam bize diyor; siz ne anlarsınız, biz bu işin içindeyiz. Bizde biliyoruz her maça geliyoruz. Bilet parası helali hoş olsun. Bu kadar emek veriliyor  çıkamıyorsunuz?. Hadi Serik’i anladık güzel transfer yaptı.

Yönetimin vurdumduymazlığı. Gitti ne kadar yedek oyuncu varsa hepsini aldılar.Bu takım buraya seyirci ve vali sayesinde geldiyse ikisi sayesinde geldi. Yoksa seyirciyle vali olmasa bu takım 8. 9.’ydu. Belediye Başkanı  ve Süreyya  Vekil hepsi elinden geleni yaptı. Yeterli olmadı. Geçen sene Bucak maçında 17 bin  kişiydik. Bende oradaydım. Isparta şehri futbolu seviyor. Çocukluğumdan beri takip ederim. Karaağaç mahalleliyim.

Alttan gelenlere destek verilmesini istiyorum. Isparta Davrazspor 3 yabancıyla oynuyor. İster istemez alttan gelen takımları yener. Bu sistemin değişmesini istiyoruz. Birincinin play off oynamaması lazım. Birinci  hak etmiş gitsin ama 2.’nin play off oynaması lazım. Ispartaspor 2 sene Isparta Davrazspor 2 sene hakkını kullanamadı. Bu 3. Sene de aynı olacak. Isparta 1. Amatör Küme’deki takımlara da destek verilmeli. Altan gelen Isparta 32 Gençlik ve Keçiborlu Belediyespor ve diğer takımlara da sahip çıkılması.  Kontenjanımız da artmalı. Isparta’ya 1 kontenjan yakışmıyor.

BU İŞ ÜSTLE BİTMİYOR

Ispartalı Futbolsever Mahmut Fatih Soyutürk: Altyapıya önem verilmiyor.  Mesela 2000 yılında biz bu işi 5 seneye yaysaydık. İşte biz 5 sene başarı istemiyoruz.5 sene sonra ileriye dönük artık şampiyonluğa oynayacağız ama maalesef taraftar olarak hemen başarı istiyoruz.Bugün şampiyon olalım çıkalım ama hadi çıktık, bu sene çıktık bu öbür sene ne olacak.

Tamam alttan takım çıkaralım. Ama seneye bir maddi şeyimiz olmayınca ne olacak o da sıkıntı. Doğru dürüst bir sahamız yok. Kompleksimiz yok.Egemenlik stadı var. Takımlar idman yapamıyor. Sahayı 3’e bölüyorsun idman yapıyorsun. Ondan sonra maç yapacak saha bulamıyorsun.

Bu iş üstle bitmiyor. Alttan olması gerekiyor. Sahamız, tesisimiz, kompleksimiz olması lazım ki alttan futbolcu yetişsin. Nasıl yetişecek yetişmiyor ki! Yetişmez yani.Sahan yok, idman sahan yok.Bir şeyin yok.Hadi çıkalım bu sene seneye Ne olacak?.Kadro da 3-4 Ispartalı olması lazım.Eskiden öyleydi.Şimdi var Ispartalı mecburiyetten alıyorsun.1998’li 1998’lu son 1 dakika 2 dakika mecburiyetten statü gereği oynatmak zorundalar.

Tek takım sıkıntısı amatöre büyük sıkıntı yaratıyor. Şu an ki baraj maçı arada dağlar kadar fark var. Davraz amatör ama profesyonel  çalışan bir takım. Kriterler birbirine uygun değil.Yemesi içmesi her şeyi düzenli idmanı düzenli. Şimdi amatördeki futbolcu işten geliyor maça çıkıyor.  Mesela pimapencilik yapıyor geliyor maça çıkıyor. Yani şartlar uygun değil. Burada federasyonun bence yanlışı. Amatör takımlar protesto etmeye başladı.

Türkiye genelinde olması lazım.Türkiye genelinde de var bu sıkıntılar.Yani federasyon mesela bence geçen sene yayınladığı Bal Ligi statüsünü hiç çalışmadan direkmen geçirdiler.Son dakika Cuma günü mesai bitiminde yayınladılar ben hepsini takip ediyorum.Hiç çalışmadılar o konu üzerinde.Bu sene de duydum seneye aynı statü devam edecekmiş.Tek takım çıkacak.

ALTYAPININ ÖNEMİ

Taraftar başarı istiyor ama başarı öyle çıkıp da çıkalımla olmuyor yani.Başarı diyorum ki alttan gelmesi gerekiyor.Isparta tesisimiz olması gerekiyor, sahalarımızın olması gerekiyor, alttan futbolcu çıkması gerekiyor.Mesela Fatih Bozbaş Hoca benim arkadaşım futbol okulu kurdu.Sahası var. Alttan yetiştirip4-5 sene sonra  IYAŞ gibi onunda ismi duyulacak. Halı sahası var elinde orada idman yaptırıyor. Lig’e de girdi.Başarı istiyoruz başarı istemeyle olmuyor. Şartlar bir değil bunu herkes söylüyor.Geçen sene Deregümü oynadı.Daha 2. Dakikada 1-0 oldu.7 oldu.

BELEDİYE’YE ELEŞTİRİ

Ayrıca Belediye’yi de eleştiriyorum. Gökkubbe’nin oraya Güreş alanı yapılıyor. Yılda 1 kez yapılan organizasyon için güreş alanı yapılmasını çok mantıklı bulmuyorum. Halbuki o alana spor tesisleri yapılsa çok daha iyi olur. Güreş alanı yapılmasın demiyorum, yapılsın ama spor tesisleri de yapılsın.

.Mustan Gürdal: Amatör küme maçlarında eski heyecan yok.Bazı destekler yok galiba. Destekler olmadığı için bu sahalarımız iyi değil.Isparta olduğu halde yine de şehrimiz büyük bir yer büyük yer olduğu halde sahamız o kadar güzel değil.Tribünlerimiz o kadar iyi değil.Ben Gönen’e de gittim.Atabey’e de gittim, Sav’a da gittim en iyi olarak Milli egemenlik var ama yine de yeterli sistemi yok.

Isparta Bal Liginde kontenjyanı 1.Amatör kulüpleri etkiliyor.Çünkü Bal Ligi’ne hangi 1. Amatör giderse gitsin Bal Ligi’den geri dönüyor.Baraj maçında kaybediyor.Deregümü’yü de gördük.Hepsi geri geldi.Bu sene 32 Gençlik geçer gibi geliyor bana ama yine de Bal Ligine gidemeyecek geri gelecek.

Eski Ispartaspor bir nebze de olsa geçen sene gelmeye başladı.En son Manavgat maçın da 200 kişi vardı herhalde.Gittim o maça.17 bin kişiden 200 kişiye düştü bunun nedeni geriye dayanıyor, son zaman değil.

 

Bu haber 802 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...