Terzicilik 5 sene sonra kalmayabilir

26 Mart 2018 18:36

Terzilik mesleğinde artık çırak yetişmezken son ustalar gelecekten umutsuz. Terzilikte son nesil olduklarını dile getiren Terzi Ramazan Çolak, “İşimi ilk günkü gibi büyük bir aşkla yapıyorum ama çırak yetişmemesi bizleri üzüyor” dedi.

                Terzilik mesleğinde artık çırak yetişmiyor. Ustalar ise sektörün bitmesinden şikayetçi.

1962 doğumlu terzi  Ramazan Çolak 1973’den bu yana kalfalık çıraklık yaparak kendini geliştirip kendine ait bir iş yeri açtığını söyledi. 

1984’de  Terzi Ramazan olarak açtığı dükkanın da hizmet veren Çolak,  ilkokulu bitirmesiyle terzicilik yapmaya başladığını söyledi.

1973’de çırak olarak başlayan Çolak, kendini ustası tarafından geliştirip kalfa ve daha sonra da usta olduğunu dile getirirken bunun yanında kişiye özel takım elbise ve pantolonda diktiğini belirtti.

“EN SON BİZ OLABİLİRİZ”

Terzilikte son nesil olduklarını dile getiren Terzi Ramazan Çolak, “Şu an da çalışıyoruz işimiz iyi ama 5 sene sonra terzi kalmayabilir. Artık terzicilik yapılamaz hale geliyor. Belki 3-5 sene sonra kendim de  bu işi yapamayacağım  artık yetişen çırak yok  terzicilik yapılamaz hale geliyor. Kalmadı yani.

Yetişmediği için geriden gelen yok. En son biz olabiliriz. Terzicilik zor ve yorucu meslek.  Sabahtan akşama kadar çalışıp evde birkaç saat dinlendikten sonra gece 12-1’e kadar tekrar iş yerindeyim” dedi.

 

 

Bu haber 735 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...