Özlem Tunca SDÜ’nün konuğu oldu

26 Mart 2018 18:41

Dünyanın farklı coğrafyalarından eşsiz doğa manzaralarının, tarih kokan sokakların, önemli mimari yapıtların, farklı inanışlara ait ritüellerin yer aldığı “Dünyayı Geziyorum” programının sempatik sunucusu Özlem Tunca Esirgenç, SDÜ’nün konuğu oldu.

Orman Fakültesince “21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası” kapsamında düzenlenen söyleşi ile öğrencilerle buluşan Tunca, seyahat etmenin bir alışkanlık olduğunu ve zamanla bu alışkanlığa insanın kendini bıraktığını savundu.Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşinin açılış konuşmasını yapan Orman Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Meltem Cengiz, insanlara ormanların önemini aktarmak ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanan “Ormancılık Günü” hakkında bilgi verdi.

“Dünya insanlara değil, insanlar dünyaya aittir” diyen Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Fakir de dünyanın en önemli yenilenebilir doğal kaynaklarından birisi olan ormanlarımıza sahip çıkmamız gerektiğini vurguladı. Bireysel olarak herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiğinin altını çizen Fakir, her daim değişime ve gelişime açık olan öğrencilere çok fazla görevler düştüğünü söyledi. Fakir, “Seyahat en eğlenceli öğrenme yoludur. İlkleri yaşarsınız, tecrübe kazanırsınız, sosyalleşmeyi öğrenirsiniz ve kendinizi keşfedersiniz.” dedi.

Isparta Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman da orman alanlarını artırmanın bir gereklilik olduğu kadar mevcut ormanların da gençleştirilmesi, korunması gerektiği bilinciyle hareket ettiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından dünya mirasını keşfetme noktasında sunduğu hizmetlerden dolayı Özlem Tunca’ya, Üniversite Senatosunca  “Toplumsal Katkı Payesi” verildi.

Daha sonra mikronu devralan Özlem Tunca Esirgenç, sempatik tavırlarıyla salondakilerin beğenisini topladı. Bilinmeyen kültürleri, gelenekleri ve yaşamları ekrana getiren Tunca, farklı yerleri gezerek farklı insanları tanımanın heyecanını aktardı. Kamera arkasında yaşanılanları da anlatan Tunca, çekim öncesinde sağladıkları bilgiler ile önlem alındığı belirtti.

Tunca, bir konuğun “Çok gezen mi çok okuyan mı bilir?” sorusuna “Okumak elbette ki çok şey katar insana ama çok gezen tecrübe kazanır, yaşadıklarınız hafızanıza yerleşir ve siz onu asla unutmazsınız. Mesela ben bir çekim esnasında çıkan kasırgayı hiç unutamıyorum.” diyerek yanıtladı.

Minik oğlu Yakupcan ile çocuklu ailelerin gezemeyeceği anlayışını kıran Tunca, öğrencilere “Çok sevdiğim için mesleğimin zorluklarını hissetmiyorum. Siz de istiyorsanız öncelikle inanmalısınız, çok çalışmalısınız, sevmelisiniz, sabretmeyi bilmelisiniz” mesajını verdi.

Söyleşinin akabinde ise görevde yükselme yaşayan akademisyenler binişlerini giydi.

Bu haber 710 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...