“İyi niyetimizin kurbanı olduk”

27 Mart 2018 15:46

Özel Davraz Yaşam Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Güven,  2014, 2015 ve 2016 yıllarında mezun olmalarını sağlamak amacıyla ücretsiz staja kabul edilen Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin mahkeme aracılığıyla hak peşinden koşmasından yakındı.

Sağlık Meslek Liselerinde okuyan öğrencilerin son sınıfta mezun olması için kendi branşlarındaki bir işyerinde staj görmesi gerekiyor. Özel sağlık kuruluşları çalıştırdığı personelin yüzde 10’unu kadar öğrenciyi stajyer olarak çalıştırıp, devlet tarafından belirlenen maaşı ödemekle yükümlü. Ancak Isparta’daki özel ve diğer sağlık sektörünün kabul edeceği stajyer öğrenci sayısı toplam staj görecek öğrenci sayısı açısından yeterli gelmiyor.

 Milli Eğitim Müdürlüğü, fazla gelen öğrencinin stajını tamamlaması için özel sektöre ricacı oluyor. Özel sektör ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol ile fazla gelen öğrenciler için ‘ücretsiz staj’ protokolü imzalanıyor. Böylece stajını tamamlayan sağlık meslek lisesi öğrencileri okulundan mezun olabiliyor.

 Davraz Yaşam Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Bayram Güven, özel sağlık sektörünün şu anda iyi niyetinin kurbanı olduğunu dile getirdi. AK Parti’nin Ekonomik Beklentiler Çalıştayı’nda konuşan Dr. Güven, ‘iyi niyetimizin kurbanı olduk’ dedi. Güven, şöyle konuştu:

“Sağlık Meslek Liselerinde okuyup staj için gelen öğrencilerimiz oluyor. Çalışan personelimizin yüzde 10’u kadar staj alma zorunluluğumuz var. Kotayı doldurmuşuz. Milli Eğitim Müdürlüğümüz açıkta kalan öğrenciler olmuş, biraz daha almamız konusunda ricada bulunmuş. Biz de 30 öğrenci daha almışız. Milli Eğitim Müdürlüğü ile kota fazlası öğrencinin ücretsiz staj görmesiyle ilgili protokol imzalamışız. Şimdi İstanbul’da, Ankara’da avukatların eline düşmüş. Yüzlerce dava var. 2014, 2015 ve 2016 yılları için staj görenlerin hepsi mahkemeye başvurdu. Herkes iyi niyetle hareket etti. Çocukları staj eğitimini tamamlayamazsa mezun olamıyorlardı. Ücretsiz diye protokol ile aldığımız stajyerler şimdi dava açıyorlar. İyi niyetimizin kurbanı olduk. Bu konuda genel bir yasal düzenleme gerekiyor.”

 

 

Bu haber 569 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...