Isparta’nın çok ciddi potansiyeli var

28 Mart 2018 15:36

TÜMSİAD Başkanı M. Alperen Özer, ekonomisini asker, öğrenci ve memura dayayan Isparta için endişeli olduğunu söyledi. Özer, “Her sektörde rekabet edebilen firma  sayımızı artırmalıyız” dedi.

Tüm Sanayici İşadamları Derneği Isparta Şube Başkanı Mustafa Alperen Özer,  Isparta’nın ekonomisini asker, memur ve öğrenciye dayayan bir şehir olmaktan çıkması gerektiğini kaydederek, her sektörde rekabet edebilen firma sayısının artırılması gerektiğini söyledi. Özer’in açıklaması şöyle:

“Isparta ekonomisi memur, asker ve öğrenciye odaklanmış durumda. Bu bir tehlike.  Bir dişlinin çarkı gibi. Bu dişlerden birisi kırılırsa büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalabiliriz. Bizim farklı yönlerde de kuvvetlenmemiz gerekiyor. Daha çok istihdam sağlayabileceğimiz alanlarda da olmalıyız. Isparta’da 70-80 kafe var. Kafe sektörü yükseliş trendinde. Başka markaları Isparta’ya getirmişiz. Neden bizim markalarımız yok. Neden dışarıya biz vermiyoruz. Her türlü sektörde kendimizi geliştirmeliyiz.  Sürdürülebilir ekonomi oluşturmalıyız.

2018 bereketli ve ferah bir yıl olacaktır. Üyelerimizi yatırıma teşvik ediyoruz. Yatırım yapalım. 2018 ticaret ve ekonomi açısından çok güzel bir yıl olacak.

Isparta’nın çok ciddi potansiyeli var. Turizm ve kültürel olarak güzel yerlerimiz var. Isparta kadar potansiyeli yüksek kent yok. Her türlü imkan var. Yazı ile kışı ile her türlü imkan var. Reklam yapıp, dışarıya pazarlamamız gerekiyor.

Isparta’da her sektörde başka illerle rekabet edebilecek firma sayısı 2-3’e geçmez. Kabuğumuzu kırmamız gerekiyor. 2-3 firma ile olmaz. Onlar, yirmilerle bu iş olur. Ben 8 farklı ilde varız. Isparta olarak varız. İstihdamı buradan götürüyoruz.”

 

 

Bu haber 680 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...