“ISPARTA’DA SPOR TESİSLERİ YETERSİZ”

28 Mart 2018 15:37

Isparta TV’de canlı olarak yayınlanan Levent Doğan ile Spor Özel Programında kentin spor gündemi masaya yatırıldı. Duayen Gazeteci Hilmi Özdemir ve Futbol İl Temsilcisi Ali Özgün, Belediye Başkanı Günaydın’a kente spor tesisleri yapması için çağrıda bulundular.

Sosyal medya üzerinden yayın yapan Isparta TV’de Levent Doğan İle Spor Özel’in bu haftaki konuğu Duayen Gazeteci, eski kaleci ve futbol hakemi Hilmi Özdemir’di.  2. Bölümde ise konuk Futbol İl Temsilcisi Ali Özgün oldu.

İKİ GÖZÜM KALECİ OLARAK ISPARTA’YA GELMİŞ

                Sözlerine kısa özgeçmişi anlatarak başlayan kamuoyunda İki Gözüm olarak bilinen Duayen Gazeteci Hilmi Özdemir, “Ben Isparta’ya 1961 yılı başlarında kaleci olarak gelmiştim. 1 yıl sonra da gazeteciliğe başladım Demokrat gazetesinde. Önce düzeltici, müsahih olarak girdim istihbarat şefi oldum ve ondan sonra muhabir oldum.

“GAZETECİLİK ÇOK İYİ BİR MESLEK”

Gazetecilik çok iyi bir meslek.Ben gazeteciliği sevdiğim için gazetecilikte başarılı oldum. Dizgiyle başladım bu işe.Daha sonra azimle çalıştığım için muhabir oldum, istihbarat şefi oldum. Tek başıma çıkarırdım gazeteyi. Sevmesem bunu yapamazdım.Hatta eskiden gazetecilik yapmak zordu.Haber yazmak çok zordu, haber toplamak zordu.Şimdi haber hazır geliyor” dedi.

ISPARTASPOR NASIL KURULDU?

                Ispartaspor’un nasıl kurulduğuyla ilgili soruya da cevap veren Özdemir, “Ispartaspor’un kurulmasında rahmetli Mehmet Çaltı’nın çok büyük rolü vardır. Mehmet Çaltı önce Cevdet Ergönen’le Doğanspor başkanı, Esnafspor kulübü başkanı Ali Özdemir iki kulübü birleştirdi. Isparta sporla birlikte 3 kulüp birleşerek  1967 yılında Ispartaspor resmen kuruldu.

ISPARTASPOR’A DEMİREL AİLESİNİN BÜYÜK DESTEĞİ OLDU

Ispartaspor tüm Ispartalıların ümitle baktığı bir kulüptü ve çok iyi yöneticileri vardı.Kuruluşu dahil her dönemde rahmetli Şevket Demirel’in büyük katkıları olmuştur. Yani  onun desteği sayesinde Ispartaspor her geçen yıl büyümüştür.Sayın Şevket Demirel iş adamlarıyla bir araya gelerek Ispartaspor’a katkı sağlamıştır.Hiç bir zaman Ispartaspor o dönemlerde sıkıntıya girmemiştir.

9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in de büyük katkıları oldu.

İKİ GÖZÜM BİR ANISINI PAYLAŞTI

1990 yılında Ispartaspor sahipsiz kaldı. Kongreye gidildi kongrede Divan  Başkan bendim 2. Başkan rahmetli Selahattin Tabak’tı. Yönetim seçilemedi. Ispartaspor yönetimi benim üzerime kaldı. Rahmetli Metin  Alp Emniyet Müdürü yönetimdeydi. Geldi bana futbolcuların alacağı var. Dedim ki ben Ankara’ya giderim. Cumhurbaşkanımla görüşürüm ve para temin ederim dedim. Nitekim gittim futbolcuların maaşını karşılayacak parayı aldım, geldim. Metin Bey kendisi dağıttı

Ispartaspor çok iyi hocalarla çalıştı.Yönetim iyi hocalar getirdi.Bu hocalardan birisi de Ergün Ercinsti. Böyle hocalarla çalıştık.Bir gün Ergün hoca baktı ki futbolcu lisansı vardı.Takım pek başarılı değildi.Oyuna girdi ve takımın galip gelmesinde büyük rol oynadı.

YILDIZ FUTBOLCULAR ISPARTASPOR’U SEÇERDİ

Bunların başında büyük kulüplerden gelen Selçuk vardı.Hem Galatasaray hem Fenerbahçe’de futbol oynamış. Yılmaz Gökdel vardı o da milli takımın ve Galatasaray’ın en iyi oyuncularındandı.Bu oyuncular Ispartaspor’a büyük katkıları olmuştur. Çok güzel kadrosu vardı bu kadro olduğu içinde en az 5-6 bin taraftar vardı. Bazen 10 bin seyirci gelirdi.Coşku büyüktü..Seyirci de memnun olurdu, takımda bu ilgiden memnun olurdu başarı olurdu. Ispartaspor’da memleket çocukları arasında çirkin Remzi.Remzi Erdoğan. Esnaf spor da Ali kardeşim vardı.Erol kardeşim,Küçük  Ercan, Tarık Söyleyici bunlar çok iyi futbolculardı. Bunların oynadığı maçlar da Ispartaspor hemen hemen kendi sahasında yenilgi görmezdi” dedi.

ISPARTA PROFESYONEL LİGİ HAK EDİYOR

Ispartalı takımını profesyonel lig de görmek istediklerini söyleyen Gazeteci Özdemir, “Bunun için de sahayı, tribünleri dolduruyor.Takımların başarısı için bu nedenle ben Ispartalı spor severleri kutluyorum.1. lig takımlarında bile seyirciye ulaşamayan kulüpler var ama Ispartaspor bunu başarıyor.Çünkü seyircisi futbola susamış.Takımlarını mutlaka profesyonel olmasını istiyor ve kulüpleri Isparta’ da görmek istiyor.Ispartaspor esasen hedefe yaklaşmıştı yalnız yanlış yönlendirmeler Ispartaspor’u başarıdan etti.Kıl payı kaçırdı şampiyonluğu.Eğer o yanlışlıklar yapılmasaydı Ispartaspor 3. Ligdeydi.

Ben bir süre yurtdışında kaldım. Yurtdışında her kulübün 8-10 10-12 -12-14 14-16 16-18 yaşları arasında takımları vardır.Her kulübün 3-4 tane sahası vardır.Gece çalışmak içinde projektörler vardır.Işıklandırılmış sahalar.Oraya gelen çocukların velileri lokantaya gelirler yemeklerini orada yerler ve katkı yaparlardı.8 yaşında başlarlar futbola.

IYAŞ, ALTYAPIYA EĞİLDİ

IYAŞ Gençlik ve Spor Kulübü’nü kutluyorum. IYAŞ’ı başarıya götürdükleri gibi IYAŞ’ı geleceğin Ispartaspor’u gibi hazırlıyorlar.Isparta adının geçmesi mutlaka şart.Herkes Ispartaspor olarak seviyor.Isparta Davrazspor’u Davrazspor olarak değil de Isparta Davrazspor olarak seviyor.Isparta ismi çok önemli. İnşallah kurumsal yapıyla birlikte altyapıya sahip çıkılarak hedefe ulaşılır. Bunun yanında da tesisleşmeye gidilir” diyerek sözlerini tamamladı.

FUTBOL İL TEMSİLCİSİNDEN BAŞKAN GÜNAYDIN’A ÇAĞRI

                Futbol İl Temsilcisi Ali Özgün ise yıllarca amatör futbol oynadığını belirterek, “Futbol yaşantımın ardından Futbol Saha Komiserleri Dernek Başkanlığı’nı yaptım. 3 dönemdir de Futbol İl Temsilciliği görevini yapıyorum. Isparta’daki sahalar yetersiz. Maçlar sıkışık bir program içerisinde oynanıyor. Takımların tek antrenman yapacağı yer Milli Egemenlik Sahası. Orada da 3-4 takım aynı anda antrenman yapabiliyor. Takımlarımız malzeme ve yönetici konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor.

                En  önemlisi de buradan Sayın Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın’a çağrıda bulunmak istiyorum. Isparta’ya yeni spor tesisleri yapmalı. Her mahalleye bir spor semt sahaları yaparsa  çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan korumuş oluruz” dedi.

                Futbol Taban Birlikleriyle iyi diyaloglar içerisinde olduklarını belirten Futbol İl Temsilcisi Özgün, “Amatör Futbol Evi konusunda çırpınıyoruz. IASKF ve TÜFAD bu konuda çok gayret sarf ediyor. Tüm taban birliklerin yer alacağı bir Amatör Futbol Evi’ne ihtiyacımız var. Kent büyüklerimizden de bu konuda destek bekliyoruz” diye konuştu.

“TFF ISPARTA’DAKİ SEYİRCİ REKORUNA İNANMADI”

                Isparta’da şu an aktif olarak 48 kulübün olduğunu ve 50’ye ulaşması halinde BAL’daki takım sayısının artacağını belirten İl Temsilcisi Özgün, “50’ye ulaştığımızda BAL’daki kontenjanımız 2 olacak. Takımlarımız altyapı kategorilerine tam anlamıyla katılmadığı için bu sayıya ulaşmakta zorlanıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren bu sayıya ulaşacağız. Isparta’daki amatör kulüpler gün geçtikçe azalıyor. Bunun nedeni ise tesisler, maddi sıkıntılar ve profesyonel ligde takımımızın olmaması.

                Isparta halkı aslında futbolu destekliyor. Bunu da geçtiğimiz yıl Davrazspor-Bucak maçında gördük.  O rekor seyirciye TFF inanamadı. Ben maçı 10 binlerce kişi izledi diye rapor attığımda inanamadılar.  2 yıldır olmadı, dünyanın sonu değil. Isparta’ya profesyonel takım şart” dedi.

 

Bu haber 651 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...