“Toplumda yaşayan herkesin bağımlılık sorununa el atması lazım”

28 Mart 2018 15:56

Mart ayı Merkez mahalle muhtarları toplantısında değerlendirmelerde bulunan Vali Şehmus Günaydın köylerde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Her ay düzenlenen Merkez Muhtarlar toplantısında bir konuşma yapan Vali Şehmus Günaydın muhtarlarla yürütülen takım çalışmasının istenilen hedeflere ulaşmada çok büyük fayda sağladığını söyleyerek, muhtarlara desteklerinden dolayı teşekkür etti.

“BAĞIMLILIKLA MÜCADELE ARALIKSIZ DEVAM EDECEK”

Konuşmasında gençleri tehdit eden bağımlılık konusunda muhtarlardan çalışma yapmalarını isteyen Vali Günaydın, toplumda yaşayan herkesin bağımlılık sorununa el atıp, sıkıntıları asgariye indirmesi gerektiğini söyledi. Vali Günaydın: “Sorunlar karşısında elimiz kolumuz bağlı değil, yeter ki biz kararlı olalım. Biz Türkiye’de ilk olacak bir Bağımlılık Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi yapıyoruz. Çok kısa bir süre içerisinde tamamlanacak. Bağımlıkla mücadele önemli çalışmalar ortaya koymaya devam edeceğiz, ancak bu mücadelede sizlerin çok büyük yardımına ihtiyacımız var. Özellikle mahallelerde küçük çocuklara sigara satışı yapan bakkallara daha önceki toplantılarda belirttiğimiz gerekli ikazları yapmanızı istiyoruz. Bu tür satışların çok ağır cezaları var ve bunları uygulamaktan çekinmeyeceğiz.” dedi.

“ÖĞRETMENLERİMİZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Yaptığı okul ziyaretlerine de değinen Vali Günaydın öğrencilerin, ailelerinden çok öğretmenlerini gördüklerini dolayısıyla öğretmenlerin görüşlerinin kendileri için çok değerli olduğunu söyleyerek, çocuklara en iyi eğitimi vermek için eğitim yatırımlarına son hız devam ettiklerini belirtti. Vali Günaydın: “ Eğitimin can damarı olan öğretmenlerimiz bizim için çok önemli, elbette ki onları dinlemeye devam edeceğiz.” dedi.

“SICAK ASFALT SEZONU BAŞLADI”

Muhtarlar toplantısında sıcak asfalt çalışmalarına başlandığının ve köylere 20 Milyon adet parke taşı dağıtılacağının müjdelerini de paylaşan Vali Günaydın Isparta İl Özel İdaresi’ne sağlanan kaynaklardan dolayı Isparta Milletvekilleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sayın Süreyya Sadi Bilgiç ve Sayın Said Yüce’ye teşekkür etti. Vali Günaydın: “Çok ciddi kaynaklarla çok büyük hizmetleri başlattık, hepimizin gayretiyle çalışmalarımızı hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Çünkü vatandaşlarımıza hizmet etmek bizim için bir şereftir, gururdur.” dedi.

Son olarak Köydes ödeneğinde de %80 artış sağlandığının müjdesini paylaşan Vali Şehmus Günaydın İl Özel İdaresi tarafından yürütülen çalışmalar dışındaki bu bütçenin de köyler için kullanılacağını söyledi.

Bu haber 513 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...