İKİNCİ ÜNİVERSİTE İÇİN GÖZLER YÖK’TE

29 Mart 2018 15:32

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun’da ikinci üniversite, Başbakan Yıldırım da Gaziantep’te 3.devlet üniversitesi müjdesi verdi. Isparta’ya ikinci üniversite için gözler YÖK’te.

SAMSUN'A İKİNCİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ GELİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun AK Parti Kongresinde konuşma yaptı. Kongredeki konuşmasında üniversite müjdesi veren Erdoğan, "Samsun'a ikinci bir devlet üniversitesi açıyoruz. Doğrudan şehrimizin ismini verdiğimiz Samsun Üniversitesi'nin kuruluşuyla ilgili karar YÖK'te alındı. Diğer aşamaları süratle geçerek kanun olarak Meclisimizden çıkacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

Genel başkan olduğumda bir metal yorgunluğundan bahsetmiştim. Diriliş hareketini Afrin ile başlattık. Evet yeniden diriliş. Sizleri yeniden dirilişin muştusu olarak kutluyorum.

Yola çıkarken ne dedik: Uzun ince bir yolda gidiyoruz gündüz gece. Durmak yok. Samsun'a 22 katrilyon lira yatırım yaptık.

Çünkü kurtuluşun şehri Samsun'a bu yakışır. Bizden önce gelen hep laf laf... Şimdi size bir müjde vereceğim. Samsun'a ikinci bir devlet üniversitesi yapıyoruz. Doğrudan şehrimizin ismini verdiğimiz Samsun Üniversitemizin kuruluşuyla ilgili karar, önceki gün Yükseköğretim Kurulumuzda alındı.

Üniversitemiz en yakın zamanda eğitim öğretime başlayacak, şimdiden hayırlı olsun.

İkinci üniversite için

YÖK’e dosya sunabilir

duruma geldik

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta’ya ikinci devlet üniversitesi için altyapı çalışmalarının tamamlandığını, YÖK’e dosya sunulabilir duruma gelindiğini açıkladı. Milletvekili Bilgiç, “100 bin öğrencili üniversite yönetilebilir değildir. İkinci üniversite için çalışmalarımızı sürdürdük. Ankara’ya sunabilir duruma geldik. Süratle YÖK’ten onayı alarak yasal süreci başlatmış oluyoruz” dedi.

 

 

Bu haber 499 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...