SDÜ’de Uluslararası Öğrenci Günü kutlandı

29 Mart 2018 15:34

19 Mayıs Açık Hava Tiyatrosu ve Öğrenci Meydanı’nda renkli görüntülere sahne olan etkinliklerde yabancı uyruklu öğrenciler, coğrafyalarına ait kültürleri SDÜ’de yansıtmaktan oldukça mutlu oldu.

Dünyanın farklı ülkelerinden, kıtalarından, değişik coğrafyalardan Süleyman Demirel Üniversitesi’ne gelen öğrenciler, “Uluslararası Öğrenci Günü”nde bir araya geldi.19 Mayıs Açık Hava Tiyatrosu ve Öğrenci Meydanı’nda renkli görüntülere sahne olan etkinliklerde yabancı uyruklu öğrenciler, coğrafyalarına ait kültürleri SDÜ’de yansıtmaktan oldukça mutluydu.

TEŞEKKÜRLER SDÜ

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Öğrenci Konseyi Dış ilişkiler Koordinatörü Amanullah Rasekh, “Biz uluslararası öğrencileri olarak ilk başta Türkiye devletine ve Türk milletine; sonra da hiçbir zaman ayrım yapmadan bize her türlü desteği sağlayan Süleyman Demirel Üniversitesine teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

“DESTEK OLMAKTAN MUTLULUK DUYARIZ”

Öğrenci Konseyi Başkanı Ferdi Alakuş, Üniversite’de bulunan yabancı uyruklu öğrencilerimizin, eğitime, sosyal yaşama ve kültürel alanlara eşit bir şekilde katılımlarına yardımcı ve destek olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek “Uluslararası öğrencilerimizin Türkiye de hayatlarını kolaylaştırmayı, onlara Türkiye’yi sevdirmeyi, ülkemizde öğrenim görmeyi özendirici faaliyetler içerisine girmeyi misyon olarak görüyoruz.” diye konuştu.

YAKLAŞIK 1560 YABANCI ÖĞRENCİ BULUNUYOR

SDÜ’nün Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden bir tanesi olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan, üniversite bünyesinde hâlihazırda 1560 civarında yabancı uyruklu öğrencinin eğitim aldığını söyledi. Saltan, ülkemize gelen öğrencilere pek çok imkan sunulduğunu ifade ederek “Umarım güzel anılarla buradan ayrılırsınız. Biliyorsunuz ki mutluluk, başarının anahtarıdır.  Gününüz kutlu olsun.” dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler kendi yöresel kıyafetleri ile dans gösterimi sundu, yarışmalara katıldı; sahneye çıkarak “Hayat Bayram Olsa”, “Sev Kardeşim”, “Bir Başkadır Memleketim” şarkısını birlikte seslendirdi.

 

Bu haber 611 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...