“Bisiklet Yolunda inat etmenin mantığı yok”

30 Mart 2018 15:11

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, ‘Özkanlar Kavşağı ile Mimar Sinan arasında yapılan bisiklet yolunun yanlış olduğu artık sağır sultan biliyor’ dedi.

Isparta’da en çok konuşulan konulardan biri bisiklet yolu.

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, bisiklet yolu ile ilgili eleştirilerini sürdürdü.

Belediyenin inattan vazgeçmesi gerektiğini belirten Zabun, şöyle konuştu:

“Şehir merkezindeki bisiklet yolunun yanlışlığını defalarca ifade etmiştim. Ben şahsen bisiklet yoluna karşı değilim. Bisiklet Isparta için uygun değil. Çevre mahallelerde hobi olarak düşünülebilir. Zaten keşmekeş olan Isparta merkezde bisiklet yolunda inat etmenin mantığı yok. Esnafımız da muzdarip. Bizlere şikayetlerini iletiyorlar. Mimar Sinan önemli akslardan bir tanesidir. Bisiklet yolu varlığı sebebiyle yol 3 şeritten iki şeride düşüyor.

Bir araç yavaşladığı zaman o şerit kapanıyor. Oradaki ulaşım tek şeride düşüyor. Sıkıntı daha da hat safhaya düşüyor. Mimar Sinan’da bu işi diretmek, Özkanlar’dan Kaymakkapı’ya kadar olan yerde bu işi diretmek yanlıştır. Bu işin yanlış olduğunu artık sağır sultan biliyor. Burada parkmatik uygulanabilir. Vatandaşın malını indirip, bindireceği kadar ücretsiz uygulama olur. Ondan sonra ücretlendirme olabilir. Sabahtan akşama kadar parkın önüne geçilmiş olur. Size rahatça 2 şeridi sürekli kullanmanızın önünü açar. En azından bu da sıkışıklığı belirli oranda çözer.

DAMARLARI TIKAMAYIN

Bu bölge Isparta’nın kalbi. Isparta’nın kalbini besleyen damarları tıkarsanız kriz yaratırsınız. Kalbi besleyen damarları daraltıyorsunuz, burada kalp krizine yol açacak çalışmaların altına imza atıyorsunuz. Tedavi ve çözüm üretmek yerine sorunu büyütecek yaklaşım sergileniyor. Anlamsız inattan vazgeçilmelidir. Vatandaş mağdur, esnaf mağdur. Bunu dile getirmek, bizim temel vazifemizdir. Bu yanlıştan biran önce vazgeçilmelidir.”

 

Bu haber 688 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...