Sayıştay Başkanı SDÜ’de Onur Konuğu oldu

31 Mart 2018 13:03

Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, onur konuğu olarak katıldığı “Kariyer Planlaması: Denetim Mesleği” konulu konferansta, ülkenin geleceğini oluşturan gençlerle bir araya geldi.

Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen konferansta Seyit Ahmet Baş,  denetim kavramı ile denetim mesleğini özel sektör ve kamu sektörü çerçevesinde değerlendirdi.

Sayıştay Başkanını ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, “Görgümüzün ve bilgimizin artacağı bir etkinlik olacağına inanıyorum. Sayın Seyit Ahmet Baş’a katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sözlerine Sayıştay’ın tarihçesi hakkında bilgi vererek başlayan Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, “1862 yılında Sultan Abdülaziz tarafından kurulan Sayıştay, kamu maliyesinin güçlü temeller üzerinde yeniden inşası için başlatılan girişimlerin bir ürünüdür.” dedi. Sayıştay’ın kuruluşundaki temel etkenin devletin güçlendirilmesi olduğuna vurgu yapan Baş, güçlü bir devletin güçlü bir mali yapıyı; güçlü bir mali yapının da bağımsız ve etkin denetimi gerektirdiğini söyledi.

Padişahın belli bir konuda iradesinin alınması anlamına gelen İrade-i Seniyye hakkında da bilgilerini paylaşan Baş, Sayıştay’ı dönemsel olarak ele aldı. Baş, Osmanlı’nın farklı dönemlerinde “Başbaki Kulu Ağalığı”, “Islahat-ı Maliye Komisyonu” ve “Meclisi Muhasebe" gibi isimler altında görev yapan Sayıştay’ın 1876 tarihli ilk anayasa Kanun-i Esasi ile anayasal bir kimlik kazandığını; 1924, 1961 ve 1982 anayasalarında da bu konumunu sürdürdüğünü dile getirdi.              

Sayıştay Denetçiliği sınavlarını değerlendiren Baş, gençlere “Öncelikle oturup hedefinizi ve yönünüzü belirleyin. Kamuyu mu tercih etmeliyim yoksa özel sektörde mi çalışmalıyım sorularına yanıt bulun. Bulduğunuz yanıt sonucunda emin adımlarla hedefinize doğru ilerleyin. Çünkü hedef koymak alana yönelik çalışmaya imkan verir. Ayrıca belirlediğiniz hedefi çevrenizle paylaşın. Bu hedefinizi paylaştığınız zaman kendinize olan özgüveniniz gelişir ve daha disiplinli bir çalışma yapabilirsiniz.” tavsiyelerinde bulundu.

Konuşmasının akabinde de kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Etkinlik kapsamında T.C Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş günün anısına Rektör Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı’ya çeşitli hediyeler takdim etti.

Bunun yanı sıra Rektör Çarıkçı da katılımlarından dolayı Sayıştay Başkanı Baş’a bir tablo hediye etti.

 

 

Bu haber 547 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...