Uluborlu Devlet Hastanesi’ndeki şiddet olayı ile ilgili Hukukî süreç başladı

30 Ocak 2013 18:30

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ekibi, Uluborlu İlçe Devlet Hastanesi’nde meydana gelen şiddet olayı ile ilgili yerinde tespit ziyareti yaptı.

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Meral Kişioğlu, "Sağlık Bakanlığı - 113 beyaz kod" hattına olayın başvurusu yapıldığını ve hukuki sürecin başlatıldığını bildirdi.

Kişioğlu’nun konu ile ilgili açıklaması şöyle: “21.01.2013 akşam 18.00 sıralarında Uluborlu İlçe Devlet Hastanesi acil servis nöbet görevlilerine bir hasta yakınının hakaret içerikli sözlü ve fiili saldırısı meydana gelmiştir. Hemen akabinde 22.01.2013 tarihinde Halk sağlığı Müdürlüğü'nce yerinde tespit ziyareti yapılarak, durum değerlendirmesi yapılmıştır.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak büyük bir fedakârlık örneği gösterip canla, başla ve azimle çalışan sağlık ailesinin böyle bir hakarete maruz kalmasından derin üzüntü duyuyoruz.

Türkiye'de sayıları yetersiz olduğu halde, milletine hizmet aşkıyla görevini ertelemeden yerine getiren hekimlerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımızın üstün gayretleri her türlü takdirin üzerindedir.

Bizler; Hamiyetperver Yüce Milletimizin sağlık çalışanlarına, fedakârca çalışmalarından dolayı müteşekkir olduğunu çok iyi biliyoruz. Ancak ne yazık ki, toplum içinde şiddeti alışkanlık haline getirmiş hastalıklı kişilikler her yerde karşımıza çıkabilmektedir.

"Şiddete sıfır tolerans" adı altında şiddetin sağlık kurumlarında asgariye indirilmesi için hukuki, idari ve yapısal tedbirler alınmış ve bu olayda da Sağlık Bakanlığı Personeline Karşı İşlenen Suçlar Nedeniyle Yapılacak Hukuki Yardımın Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik çerçevesinde "Sağlık Bakanlığı - 113 beyaz kod" hattına olayın başvurusu yapılmış ve hukuki süreç başlatılmış olup, bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağımız bilinmelidir.

Bizler Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun il temsilcileri olarak; Sağlık alanında şiddetin dilinin hâkim olmasına müsaade etmemeye kararlıyız. Sağlık kurumlarında her zaman ve zeminde sevgi ve saygının dilinin hâkim olması için aldığımız tedbirleri sürdüreceğiz. Sözel ya da fiziki en ufak bir şiddete kesinlikle müsamaha göstermeyeceğiz.

 

 

Bu haber 746 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...