Isparta’da 23 firma Kobigel desteğinden faydalanacak

3 Nisan 2018 18:42

KOSGEB’in Kobigel Destekleme Programı kapsamında Isparta’da başvuru yapan 51 firmadan 23’ü hibe desteği almaya hak kazandı. Farklı sektörlerde yapılacak toplam 9 Milyon 269 Bin TL’lik imalat yatırımları için 5 Milyon 560 Bin Lira hibe desteği ödenecek.

KOSGEB’in Kobigel Destekleme Programı başvuru sonuçları açıklandı. Buna göre Isparta’da 23 firma hibe desteğinden yararlanacak. Öte yandan Kobigel programı kapsamında illerde desteklenecek yatırımlarda nelere öncelik verileceğinin görüşüldüğü bir Çalıştay düzenlendi. Çalıştayda Isparta’da 5 sektör öne çıkarken, Çalıştay’ın sonuçları ilerleyen günlerde açıklanacak.

Kobigel Destekleme Programı sonuçlarına ilişkin bilgi veren KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım, Türkiye genelinde 3 bin 12 işletmenin Kobigel’den faydalanacağını ifade ederek, Isparta’da 51 başvurudan 23’ünün uygun görüldüğünü söyledi. Batı Akdeniz illerdinden Antalya’da 26, Burdur’da ise 13 işletmenin hibe hakkı kazandığını belirten Yıldırım, “Batı Akdeniz illerine bakıldığında Isparta’nın Kobigel desteğinden oldukça iyi faydalandığını söyleyebiliriz. 23 işletmenin toplam yatırım tutarı 9 milyon 269 bin TL iken bu yatırımlar kapsamında 5 Milyon 560 Bin TL hibe ödemesi yapılacak” dedi.

Isparta’da hibe desteği kazanan firmalarının hepsinin imalatçı olduğuna dikkat çeken Yurdun Yıldırım, “Destek almaya hak kazanan firmaların sektörlerine bakıldığında kozmetiğin birinci sırada olduğunu görüyoruz. 23 firmadan 4’ü kozmetik alanında imalat yapacak. Deri ve giyim sektöründe faaliyet gösteren 2 firmamız var. Orman, plastik, gıda ürünleri, reklamcılık, inşaat malzemesi, maden ürünü imalatı, mobilya ve tarım makineleri imalatı yapan firmalar da Kobigel desteklerinden yararlanacaklar” ifadelerini kullandı.

Öte yandan bundan sonraki Kobigel Destekleme Programı kapsamında illerde desteklenecek sektörlerin belirlenmesi için Antalya’da bir Çalıştay düzenlendiğini anlatan KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım, “Kobigel programı kapsamında illerde desteklenecek sektörlerin belirlenmesi için her şehirde iş dünyasıyla ilgili kurum ve kuruluşların temsilcilerinden katılımlar oldu. Biz katılımın geniş olmasını arzu ettik. Ama Isparta’dan 8 kurumun temsilcisi katıldı. Antalya ve Burdur’dan temsilciler iştirak ettiler. Fakat her şehir için ayrı masalar oluşturuldu. İllerdeki rekabet önceliği üstünlüğü olan sektörlerin belirlenmesi hususunda anketler yapıldı ve değerlendirmeye tabi tutuldu. Burada sektör belirlemeleri yapıldı. Sektör belirlemeleri sadece Kobigel Destek Programının çağrılarında kullanılacak. Kobigel çağrıları her yıl en az bir kez yapılıyor. 2018 yılında 2 çağrı bekliyoruz. Bu çağrılar için hedef sektörler bizim bu Çalıştay sonrasında ortaya çıkan sektörler olacak. Isparta adına oldukça verimli bir Çalıştay oldu. Çalıştayın sonuçları ilerleyen günlerde açıklanacak” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 425 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...