GÜLAR’dan yıl boyu canlı hediyelik gül

30 Ocak 2013 18:35

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) mali destek sağladığı projesiyle Süleyman Demirel Üniversitesi Gül ve Gül Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (GÜLAR), güllerin dalından koparılmadan hediye edilebileceği ve Isparta’ya gelen turistlerin 12 ay boyunca canlı gül alma şansı bulmasını sağlayacak. GÜLAR, gül yağının damıtıldığı imbik içerisinde sunulan minyatür güller ile Isparta’nın gül ile markalaşmasına ve tanıtımına katkı sağlayacak yeni bir ürün elde etti.

GÜLAR tarafından, ‘Cam Tüplü Canlı Hediyelik Gül Prototipi Geliştirilmesi’ Projesi, BAKA’nın 2011 Yılı Mali Destek Programı Ar-Ge ve Yenilikçiliğin Geliştirilmesi alt başlığından 186.640 TL destek almaya hak kazandı. GÜLAR Müdürü Doç.Dr. Fatih Ali Canlı, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin’i ziyaret etti. Kalkınma ajansının çalışmaları ve bölge kalkınmasına verdiği destek için teşekkür eden Canlı, BAKA’nın bölgenin sürdürülebilir kalkınması için gerçekleştirdiği çalışmalarını takdirle takip ettiğini belirterek başarılar diledi.

Proje hakkında bilgi veren Doç. Dr. Fatih Ali Canlı, gül yağının damıtıldığı imbik içerisinde sunulan minyatür güller ile Isparta’nın gül ile markalaşmasına ve tanıtımına katkı sağlayacak yeni bir ürün elde edildiğini, bu tasarım sayesinde güllerin dalından koparılmadan hediye edilebileceğini ve Isparta’ya gelen turistlerin 12 ay boyunca canlı gül alma şansı yakalayacağını vurguladı.

‘GÜLLER KALICI HEDİYEYE DÖNÜŞÜYOR’

Minyatür güllerin cam içinde 4 ay ömrünün bulunduğu bilgisini veren GÜLAR Müdürü Doç.Dr. Canlı, daha sonra büyük saksıya ve bahçeye aktarılabileceğini, bu sayede taşıması kolay hediyelik cam içendeki gülün, bahçede daha kalıcı bir hediyeye dönüştüğünü söyledi.

Kalkınma ajanslarının yeni kurumlar olduğunu, kamu kurumlarına, STK’lara ve yatırımcılara destek vermek amacıyla kurulduğunu ve çalışmalarını sürdürdüğünü hatırlatan Genel Sekreter Tuncay Engin de, son EMİTT Fuarı’nda (Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı) BAKA organizatörlüğünde açılan stantta sergilenen hediyelik güllere ciddi bir talep olduğu belirtti. Yerel potansiyeli harekete geçirmek için çalışmalar yürüten BAKA’nın, üniversiteler ve araştırma merkezleri ile işbirliğine her zaman hazır olduğunu vurgulayan Tuncay Engin, Isparta ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak proje ile yeni bir ürün kazandırıldığı için GÜLAR’a teşekkür etti.

 

Bu haber 735 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...