Garibanın umudu “Orhan Baba”

30 Ocak 2013 18:36

Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Eren, belediyeye iş bulma umuduyla gelenlere gösterdikleri yakın ilgi ve alakadan ötürü kişilerin bir müddet sonra tekrar teşekkür amacıyla geri geldiklerini bildirdi. Eren, halk arasında adının “Orhan Baba”ya çıktığını ve bundan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Belediyeye iş bulma amacıyla başvuran kimseler bir süre sonra tekrar gelmeye başladı. Ama teşekkür edip çiçek ve benzeri ürünleri teslim etmek amacıyla. Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Eren, kim olursa olsun kendilerine bir sıkıntıdan dolayı başvuranlara yardım etmek için ellerinden geleni yaptıklarını açıkladı. Son zamanlarda yaşanan bir olay yüzünden çok üzüldüklerini ancak kendilerinin ne siyasi parti ayrımı ne de etnik ayrım yaptıklarını belirten Eren, şunları söyledi: “Bize iş için gelip de işe bazı sebeplerden ötürü başlayamayanlar bile gelip haber veriyor ‘Başkanım ben şu sebepten ötürü başlayamadım’ diye. O derece sadakatli, vefa bilen vatandaşlarımız var. Bu nereden kaynaklanıyor? Bizim ona yaklaşımımızdan kaynaklanıyor. ‘Allah sizi başımızdan eksik etmesin’ diyorlar.

BENİ DEDEM BÜYÜTTÜ GARİBANIN HALİNDEN ANLARIM

Mesela geçenlerde cenaze töreni vardı adamın parası yok. Kaldıramayacak. Hemen bilgisi geldi ve hemen gerekeni yaptırdım. Ne olacak cenaze ortada mı kalsın? Ücretsiz kaldırdık. Biz 5 kardeştik. Babam öldü beni dedem okuttu. Ben sıkıntı nedir iyi bilirim. Garibanın halinden anlarım. Mesela yine geçenlerde 2 kişi geldi Antalya ya gideceklermiş yol parası yokmuş. Bize geldiler yardımcı olduk. Parti ayrımı yapmadan gelen herkese yardımcı oluyorum.

DOĞULU DİYE YARDIM EDİLMEYENLERE KUCAK AÇTIK

Yine önemli bir şey örnek vereceğim. Diyarbakır ve Batman’lı iki bayan geldiler. ‘Hiç kimse bize Doğuluyuz diye yardım etmedi’ dediler. Bizi duymuşlar. Geldiler biz sonuna kadar yardımcı olduk. Diyarbakırlı da benim kardeşim. Tüm sıkıntılarını çözdük. Sonra onlar da teşekküre geldiler bana. Odama teşekkür amaçlı çiçekler geliyor. Bunu herkes yapacak. Gerisi boş. Isparta’da istihdam sıkıntısı var. İşsizlik hat safhada. Yatırım gelmesi lazım.”

 

Bu haber 720 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...