Isparta’ya yeni vizyon

3 Nisan 2018 19:00

AK Parti’nin Isparta’yı e-ticaret ve yazılım merkezine dönüştürecek 2 ayrı proje ile ilgili yoğun bir çalışma yürüttüğü kulislere yansıyor.

AK Parti Isparta İl Başkanlığı, 2019 seçimlerine giderken bir çok farklı proje üzerinde çalışıyor. Özellikle belediye seçimlerine yönelik yoğun bir çalışma programı yürüten, proje havuzu oluşturan AK Parti’nin Isparta’yı dünyada e-ticaret ve yazılım merkezi haline getirecek bir çalışma yürüttüğü gündeme  düştü. AK Parti İl Başkanı Osman Zabun’un herkesten sır gibi sakladığı proje ile SDÜ’den mezun olan  girişimci fikre sahip gençlerin Isparta’da kalmasının temin edilmesi amaçlanıyor. Bu zamana kadar SDÜ’den mezun olan binlerce gencin Isparta’da kalmayarak, memleketlerine ya da büyükşehirlere gitmesi bu projenin doğuşunda en önemli ışık oldu. Yine Ispartalı gençlerin iş için başka şehirlere gitmesinin engellenmesi hedefleniyor.

AK Parti’nin iktidar gücü ile yerel gücü birleştirerek Isparta’nın ekonomik yönden güçlendirilmesi amacıyla hazırlanan projelerden birisi olan e-ticaret ve yazılım sektörü projeleri ile gençlere dünyaya yelken açma imkanı sunulacak. Proje kapsamında bir bölgede e-ticaret üzerine, bir bölgede de yazılım sektörü üzerine fikri olan gençlere imkan sunulması, kuluçkaya alınması hedefleniyor. AK Parti’nin en önemli belediyecilik projelerden birisi olarak yıl sonuna doğru lansmanı yapılacak projenin nerede yapılacağı henüz açıklanmadı. Proje görsellerinin yakın zamanda kamuoyu ile paylaşılacağı ve gençlere fikrini hayata geçirme için büyük bir fırsat sunacağı belirtiliyor.

SİYASET-ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ

AK Parti İl Başkanlığı’nın birçok farklı projede olduğu gibi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ile birlikte üniversiteden de önemli destek alarak bu projenin üzerinde yoğunlaştığı, altyapısının hazırlandığı, finansman kaynakları üzerinde çalışıldığı uygulama yol haritasının belirlendiği edinilen bilgiler arasında.

Bu haber 485 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...