Modernevler’de Aile Sağlık Merkezi için yer aranıyor

4 Nisan 2018 15:58

10 bin nüfuslu Isparta’nın en modern mahallesi Modernevler’de Aile Sağlığı Merkezi’nin olmadığını biliyor muydunuz?

Sağlıkta yaşanan devrimler bazı fiziki imkansızlıklar nedeniyle her yere yansıtılamıyor. Sağlık Bakanlığı’nın yıllar öncesinden başlattığı ve her kesimin beğenisini toplayan Aile Hekimliği hizmeti Aile Sağlığı Merkezleri’nde veriliyor. Neredeyse her mahallede olan aile sağlığı merkezleri bazı mahallelerde ikiye çıktı.

Isparta’nın yeni yerleşim merkezlerinden, modern binaların bulunduğu Modernevler’de mahallenin adına yakışmayan bir durum yaşanıyor. 10 bin nüfusun bulunduğu Modernevler Mahallesi’nde aile hekimliği hizmetlerinin verildiği Aile Sağlığı Merkezi bulunmuyor. Modernevler Mahallesi sakinleri aile hekimliği hizmetini Sanayi Mahallesi’ndeki Aile Sağlığı Merkezi’nden alıyor.

Modernevler Mahallesi Muhtarı Şükriye Gülüm, Sağlık Müdürlüğü’nün Modernevler’de aile sağlığı merkezi açma çabası içerisinde olduğunu ancak yer bulunamadığını söyledi. Modernevler Mahallesi’nde aile sağlığı merkezi açacak bir yer bulunamadığını belirten Gülüm, “Sağlık Müdürlüğümüz imkan olsa bugün Aile Sağlığı Merkezi açacak. Sayın Valimiz, İl Müdürümüz sağolsunlar taleplerimize olumlu karşılık verdiler. Dilekçelerimiz işleme alındı. Ancak mahallede yer bulunamıyor. Mahallemizde belediyemizin yerleri var. Ancak Aile Sağlığı Merkezi hizmetleri için kullanılamıyor” diye konuştu.

 

 

 

Bu haber 585 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...