Belediye Meclisinde Encümen ve 4 komisyona üye seçimleri yapıldı

4 Nisan 2018 16:06

Belediye Meclisi’nde Encümen ile Plan-Bütçe, Tarife, İsim ve İmar Komisyonlarına üye seçimleri gerçekleştirildi. Encümen üyeliği seçimi gizli oy ile yapılırken, diğer komisyon seçimleri açık oylama ile belirlendi.

Belediye Meclisinin Nisan ayı toplantıları dün başladı. Belediye Meclis Salonunda Belediye Meclis Başkan Vekili Nedim Yürekli başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddelerin çoğunluğu ilgili komisyonlara havale edilirken, kanun gereği 1 yıl süre ile seçilen Encümen, Plan ve Bütçe Komisyonu, Tarife Komisyonu, İsim Komisyonu ve İmar Komisyonu üyelerinin seçimleri yapıldı.

10 gündem maddesiyle yapılan toplantıda ilk 5 maddeleri teşkil eden ve gündemin 1. Maddesinde bulunan Encümen Üyelerinin seçimi gerçekleştirildi.

ENCÜMEN İÇİN EN YÜKSEK OYU TAŞTEKİN ALDI

Buna göre; kanun gereği gizli oyla yapılan seçiminde; Gürsan Taştekin (MHP) 20 oy, Mustafa Şenel Karakaya (MHP) 19 oy ve Arif Aslan (MHP)18 oy alarak seçildiler.

PLAN BÜTÇEYE 5 ÜYE

Daha sonra, gündemin ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşindi maddesinde bulunan Komisyon üyeliklerinin seçimleri ise açık oylama ile gerçekleştirildi. Buna göre; gündemi 2. maddesinde bulunan Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerinin açık oyla yapılan seçimi neticesinde; Ömer Tahir Gürakan (MHP), Muhittin Gül (MHP), Musa Kaya (MHP), Emel Akbaş (Ak Parti) ve Faruk Daşdöner (Ak Parti) oy birliği ile seçildiler.

TARİFE KOMİSYONU BELLİ OLDU

Gündemin 3. maddesinde bulunan Tarife Komisyonu üyelerinin açık oyla yapılan seçiminde; Havva Gökdoğan (MHP), Gürsan Taştekin (MHP), İbrahim Can (MHP), Hüseyin Toptaş (Ak Parti), Arif Gürdal (Ak Parti) oy birliği ile seçildiler.

İSİM KOMİSYONUNA 5 ÜYE SEÇİLDİ

Gündemin 4. maddesinde bulunan İsim Komisyonu üyelerinin açık oyla yapılan seçiminde; Şükrü Oğuzhan Göker (MHP), Ali Sancaktaroğlu (MHP), Muzaffer Kılınç (MHP), Canan Aydın (Ak Parti), Emine Yaşar Bilir Özdemir (Ak Parti) oy birliği ile seçildiler.

İMAR KOMİSYONUNA 3 MHP’Lİ 2 AK PARTİLİ SEÇİLDİ

Gündemin 5. maddesinde bulunan İmar Komisyonu üyelerinin açık oyla yapılan seçimi neticesinde;  Süleyman Gülboy (MHP), Hüseyin Dikyar (MHP), Orhan Eren (MHP), Hasan Ünlü (Ak Parti) ve Mehmet Ören (Ak Parti) oy birliği ile seçildiler.

Toplantıda daha sonra, gündemin diğer maddeleri ise ilgili komisyonlara havale edildi.

 

Bu haber 499 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...