“HİLTON GARDEN ISPARTA’YA DEĞER KATACAK”

5 Nisan 2018 15:19

Şener İnşaat’ın 20 milyon TL’lik yatırımla inşa ettiği 330 yatak kapasiteli otel, Hilton Garden İnn konseptinde bugün hizmete giriyor.

Hilton Garden İnn Isparta Genel Müdürü Murat Peksomlu, kongre ve kültür turizminin artırılmasına önemli katkı sağlayacaklarını söyledi.

Mesut Şener’in Centrum Garden AVM’de 20 milyon TL’lik yatırımla inşa ettiği 5 yıldızlı otel, Hilton’un Garden İnn konseptinde hizmete açılıyor. 151 odalı otelde aynı anda 330 kişi konaklayabilecek.

Şener İnşaat’ın Centrum Garden AVM Projesi kapsamında inşa ettiği 5 yıldızlı otel, daha önce imzalanan sözleşme kapsamında Hilton tarafından işletmeye açılıyor. Hilton, Isparta otelini Garden İnn konseptinde bugün hizmete sunuyor. 151 odalı, 330 yatak kapasiteli Hilton Garden İnn’de 1 toplantı salonu, 1 balo salonu ile restoran ve lobi bar bulunuyor.

Hilton Garden İnn Isparta’nın başında tecrübeli bir turizmci bulunuyor. İstanbul Holidey Otel Genel Müdürü iken Isparta’ya transfer olan Murat Peksomlu, Hilton Garden İnn’de Genel Müdür olarak görev yapacak.

Hilton Garden İnn Genel Müdürü Murat Peksomlu, 5 Nisan’dan itibaren müşteri kabul etmeye başlayacaklarını söyledi. Uluslararası bir markanın Anadolu şehirlerine girmesinin önemine dikkat çeken Paksomlu, şu açıklamayı yaptı:

“Bu tür uluslararası markaların şehre girmesi demek, şehrin prestijinin yükselmesi anlamına geliyor. Biz buraya organizasyonlar, insanlar gelmesi için uğraşacağız. Şehrin yatak kapasitesi olarak yükünü Barida Hotels çekiyor. Çok güzel bir otel, yeri de çok güzel. Ama tek başına kapasitesi büyük bir organizasyon olarak yetersiz. Hilton ile birlikte şehirde organizasyon hareketliliği artacak. Toplantı turizmi artacak. Güçlü bir üniversitemiz var. Kocaman bir üniversitenin şehirdeki altyapı yetersizliği yüzünden organizasyon yapamaması çok üzüntü verici. Artık şehirde olmayan organizasyonlar da gelmeye başlayacak. Isparta’da ciddi bir çiçek turizmi var. Yurt dışından ya da yurt içinden ‘Isparta otel’ diye yazınca  ‘Hilton’ çıkacak. Bu güvenilirlik açısından çok önemli. Hilton şehre bir değer katacak. Bazı markalar kaldıraçtır. Hilton da bunlardan bir tanesi. Şehrimizde Hilton olması demek, o şehrin önemini artırır.”

Hilton Garden İnn Genel Müdürü Murat Paksomlu, otelde 9.Cumhurbaşkanı Merhum Süleyman Demirel için bir anı köşesi de oluşturulduğunu söyledi. Hilton’un her gittiği kentte oranın sembolü ile ilgili bir anı köşesi oluşturduğunu kaydeden Paksomlu, şöyle devam etti:

“Eski Cumhurbaşkanımız Merhum Demirel şehrin sembolü. Isparta’nın bugüne gelmesinde  çok ciddi emekleri olan birisi. İslamköy’de müzesi de var. O müzenin tanıtımını küçük de olsa burada yapmak istedik. Isparta, sayın Demirel ile özdeşleşmiş bir şehir.”

18 yıldır profesyonel olarak otelcilik yaptığını anlatan Murat Peksomlu, kendisiyle ilgili şu bilgilendirmeyi yaptı:

“Otelcilik çıraklıktan gelen bir iş. 18 yıldır bu işi yapıyorum. 18 yaşında profesyonel olarak başladım. Mersin Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik mezunuyum. İspanya’da 1 yıl turizm eğitimi aldım. Daha sonra Dedeman Grup’ta 5 yıl çeşitli görevlerde çalıştım. Güneydoğu Bölge Müdürlüğü yaptım. İstanbul’da 2 otelde genel müdür yardımcısı olarak çalıştım. Kadıköy’de Holidey Otel Genel Müdürü olarak 3 yıl çalıştım ve şimdi kendimi Anadolu’ya attım.”

Hilton tarafından Garden İnn konseptinde işletilecek. 151 oda kapasiteli, 330 yataklı Hilton Garden İnn’de yemekli 180, toplantı ve kokteyl düzenli 270 kişilik balo salonu bulunuyor. 160 kişilik toplantı salonu ile fitness odasının da yer aldığı Hilton’da 120 kişilik restoran ve lobi bar hizmeti verilecek. Hilton Garden İnn’de 42 kişiye istihdam sağlanıyor.

 

 

Bu haber 640 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...