Bilek Güreşinde Türkiye dereceleri

5 Nisan 2018 15:28

Antalya’da yapılan Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness, Bilek Güreşi Federasyonu Bilek Güreşi Şampiyonası’nda yarışan Isparta Gençlik ve İzcilik Spor Kulübü dereceleriyle göz doldurdular.

Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness, Bilek Güreşi Federasyonu tarafından Antalya’da düzenlenen şampiyonaya 952 sporcu katılıyor. Kadın ve erkek sporcular, sağ ve sol kolda, 18 yaş altı, 21 yaş altı, büyükler ve masterler kategorilerinde kendi sıkletlerinde mücadele ediyor.

                Güller diyarını temsil eden Isparta Gençlik ve İzcilik Spor Kulübü sporcuları bilek güreşinde oldukça iddialı. Isparta’yı 55 kiloda Mehmet Dönmez,  80 kiloda Mahmut Can Bolat, 60 kiloda Semih Can Alçı, 70 kiloda Abdülsamet Töhmekan ve 80 kiloda Yunus Emre Yalçın isimli sporcular temsil ediyor 18 yaş altı, 21 yaş altı ve büyükler kategorisinde yarışmalara katılan Ispartalı sporcular, Mehmet Dönmez Türkiye ikincisi, Abdülsamet Töhmekan  Türkiye yedincisi oldu. Ayrıca Mehmet Dönmez sol kolda beşinci ve 18 yaş altında ikinci oldu.

                Isparta Gençlik ve İzcilik Spor Kulübü Başkanı Mehmet Ay’ın sporcuları dereceleriyle göz doldurdular.

 Öte yandan Federasyon başkan yardımcısı Sait Akdağ, açıklamada, şampiyonada dereceye girecek sporcuların milli takım aday kadrosuna seçileceğini söyledi.

Akdağ, "Şampiyonada dereceye giren sporcular, Bulgaristan’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’na gidecek milli takımın seçmelerine katılacak. Ayrıca bu sporcular, bu yıl Antalya’da düzenlenecek Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek." dedi.

 

 

Bu haber 655 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...