Kara Havacılık Okulu Yakında Isparta´da

5 Nisan 2018 15:36

Isparta’nın tanıtımı ve ekonomisi için önemli katkılar ve prestij sağlayacak olan Kara Havacılık okulu  yakında Isparta’da olacak. Ak Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, Kara Havacılık Okulu Komutanı Tuğgeneral Osman Dirmencioğlu’nu ziyaret ederek taşınma ile ilgili bilgi aldı.

AK Parti Isparta milletvekili Said Yüce, Kara Havacılık Okulu’nun Mayıs ayında inşaatların birinci etabının teslim edileceğini ardından Isparta’ya taşınma işlemlerinin başlatılacağını duyurdu. Milletvekili Yüce, Kara Havacılık Okulu’nun taşınması ile birlikte, askeri personel için 1500 konutluk bir projenin de start alacağını söyledi. Keçiborlu ilçesinde Süleyman Demirel Havaalanı yakınına taşınacak Kara Havacılık Okulu’nun inşaat çalışmalarının ilk etabının Mayıs ayında tamamlanacağını, ardından da taşınma işleminin başlayacağını belirten Milletvekili Yüce, “Başlangıçta 2 bin askeri personel Isparta’ya yerleşecek. Bu 5 yıl içinde 5 bin personele yükselecek. Ayrıca yılda binden fazla askeri personele eğitim veren Kara Havacılık Okulu, çeşitli anlaşmalar kapsamında yabancı askeri personeli de eğitiyor. Dost ve müttefik ülkelerin askerleri de burada eğitime tabi tutuluyor. Bu çerçevede dünyanın her yerinden Birleşik Arap Emirlikleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Pakistan, Afganistan, Ürdün ve Bosna gibi ülkelerden, Afrika ülkelerinden askerlere eğitim veriliyor. Bu Isparta’nın tanıtımı ve ekonomisi için büyük bir kazanç sağlayacaktır” dedi.

Said Yüce, “Süleyman Demirel havaalanı yakınında 3 milyon metrekarelik alanda yapımı süren Kara Havacılık Okulu 2 uçak pisti, 2 helikopter pisti, 8 taksi yolu, 2 helikopter apronu, 1 uçak apronu ile okul karargah binası, meydan hareket binası, itfaiye ve arama kurtarma binası, 3 hangar, saymanlık deposu, Lojistik Destek Komutanlığı, er pavyonu binası, 30 yataklı revir binası, Tugay  disiplin cezaevi binası, 1 adet teshin merkezi, 500 m3 su deposu, 2.kademe binası, 600 kişilik yemekhane, 600 kişilik servis binası, çöp binası, iş ocakları binası, paket arıtma tesisi, alt yapı, cephanelik, bölük malzeme depoları, trafo ve jeneratör binaları, nizamiye binası, Öğretim Başkanlığı binası, teknik eğitim sitesi ve uygulama hangarı, Kurs Tabur Komutanlığı, intikal yemekhane binası, tabldot binası, kapalı spor salonu, konferans salonu, akaryakıt aktarma istasyonu, uçuş takip binası, 10 adet nöbet kulübesi, 1 adet kıta yükü cephanelik, teknisyen binalarından oluşuyor.” şeklinde konuştu.

AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, Ordumuzun imkan ve kabiliyetlerinin gurur verici olduğunu belirterek “Kahraman ordumuzun değerli mensuplarının inanç ve yeterliliklerini yerinde görmek, düşmanca yaklaşımlara ve her türlü terörist faaliyete karşı çok üstün bir mukabele gücüne ve yeteneğe sahip olduğuna şahid olmak gerçekten iftihar edilecek bir durum.” dedi. Said Yüce, Kara Havacılık Okulu inşaatlarını yürüten müteahhit firma yetkilileri ile de görüşerek bilgi aldı. Yıldızlar İnşaat firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Müfit Eren’in verdiği bilgiye göre, bölgede birinci etap inşaat faaliyetinin Mayıs ayı içinde tamamlanacak. Daha sonraki etaplar ise kendilerine verilen iş programında 2020 yılı olmasına rağmen 2019 yılı içinde peyderpey tamamlanarak teslim edilecek.

Bu haber 828 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...