“GÖKÇAY İMARDA AYNEN KORUNMUŞTUR”

9 Nisan 2018 18:29

Isparta Belediyesi Meclisinin MHP’li Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Süleyman Gülboy, AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir’in ‘Gökçay Mesireliğinin belediye tarafından talan edildiği, imara açıldığı’ yönündeki iddialarına cevap verdi.

Isparta Belediyesinin MHP’li Meclisi Üyesi ve aynı zamanda İmar Komisyonu Başkanı Süleyman Gülboy, beraberinde MHP’li meclis üyeleriyle birlikte konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“18 Mart’ta gerek sosyal medyada gerek bir kısım haber sitelerinde, Isparta İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir’in bir beyanına muttali oldum. Bu beyanında ‘Gökçay Mesire yerinin yani park alanının belediye tarafından talan edildiği, imara açıldığı, bir kısım mahalleler dururken, Davraz, Gazi Kemal, İskender, Gülcü Mahalleleri gibi yerleşim yerleri dururken buraların imara açıldığı’ ifade ediliyor.

Bu haberi okuyunca, bu haberin tamamen yanlış olduğu kanaatine vardım. Çünkü Isparta imar planı bu Gökçay Mesire Alanının da olduğu bir yer 1988 yılında park alanı olarak yapılmış ve 2006 yılında da revizyon imar planında da aynen korunmuş, halende çok iyi bakımı yapılan, korunan bir parktır. Kaldı ki, bu parkın bir metrekaresinin dahi konut alanına çevrilmesi zaten mevzuatımıza göre mümkün değil.

Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliğinde sosyal donatı alanlarının konuta çevrilmesi için eşdeğer yer ayrılması gerekiyor. Bu haberin tamamen yanlış olduğunu ifade etmek isterim. Günümüzde Isparta’mızın en güzel mesire yerlerinden biridir ve belediyemizce fevkalade bakımı yapılan bir yerdir.

Diğer taraftan ‘başka mahallelerde yer yok mu?’ derken Karaağaç, Gülcü, Sülübey, Emre, Hisar Mahallesi gibi mahallelerde bilindiği gibi kentsel dönüşüm altyapısına hazırlık olarak plan revizyonları yapıldı. Gayet geniş caddeler, sokaklar, sosyal donatı alanlarıyla oralar düzgünleştirildi. Oralara da el atılmamış değil, atılmış durumda”

 

Bu haber 389 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...