KÖY BULUŞMALARININ adresi Keçiborlu-İncesu

9 Nisan 2018 18:29

Isparta Belediyesinin Köy Buluşmaları Programı Keçiborlu İlçesine bağlı İncesu Köyünde devam etti. Abdullah Beyhan’ın birbirinden güzel seslendirdiği ilahilerle renk kattığı program, köy meydanında düzenlendi. Çocuklar için balon parkın ve çeşitli etkinliklerinde yer aldığı program öncesinde Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Kıbrıs Gazisi Mehmet Taşpınar ve eşi Nurcan Taşpınar ile 1997 yılında Kuzey Irak Operasyonunda Şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Ümit Avcı’nın annesi Zühre Avcı’yı evlerinde ziyaret etti. Başkan Günaydın, ailelere Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı takdim etti.

Ziyaretin ardından köy meydanında programın yapıldığı alana geçen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın burada vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. İncesu Muhtarı Metin Uysal, Başkan Günaydın’ın İncesu Köyünü de unutmadığı ve program düzenlediği için şahsı ve köy halkı adına teşekkürlerini iletti. Başkan Günaydın’ın köy, köy gezerek vatandaşlarla bir araya geldiğini dile getiren Muhtar Uysal, köylerinin de bu sayede tanıtıldığını kaydetti. Köylerinde Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ümit Avcı adına yapılan bir parkın bulunduğunu ve bu parkın bakımını talep eden Muhtar Uysal, yine köylerinde 5.kuşak olarak halk oyunları ekibinin bulunduğunu belirterek, “Sayın Başkanım köyümüze onur, şeref ve değer verdiniz” dedi.

İncesu’da 5.kuşak folklor ekibinin bulunmasının büyük memnuniyet verici olduğunu dile getiren Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, folklorun milleti birleştiren önemli ve büyük bir kültür olduğundan bahsederken, “5.kuşak demek dedelerinin, babaları bu işin içinde demek” dedi. Bu olayın kendisini duygulandırdığını kaydeden Başkan Günaydın, Türk Milletinin özgürlüğünü, kimliğini, kahramanlığını folklor olarak sergilediğini vurguladı. Folklor ekibinin, köy durduğu sürece devam etmesi temennisinde bulunan Günaydın, TSK’nın Afrin Zeytin Dalı Harekâtı ve daha önceki yapmış olduğu operasyonlara ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Harekâtlarda kullanılan cihazların teknolojik silahlardan oluştuğuna değinen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Harekat teknolojik olarak yapılsa da o harekatı yapan askerlerin kahraman yüreğinin olması lazım. O kahramanlıkta sadece Türk askerinde mevcuttur” şeklinde konuştu. Millet bütünlüğünün sadece Türk Milletinde bulunduğunu aktaran Başkan Günaydın, ancak dış güçler tarafından milli şuurun yok edilmek istendiğini dile getirdi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük bir lider olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Türk askerinin yüreğinden üstün yürek yoktur. Yedi düveli karşımıza çıkardılar, terör örgütlerini karşımıza koydular, beş bin tır silah verdiler. Anadolu’ya sahip olma amacına koyuldular. Afrin’de ne oldu? Arkalarına bakmadan kaçtılar. Kaçan terör örgütü değil, kaçan ABD’dir. Türk Milletini hiçbir zaman tarihten silemeyecekler. Türk Milleti olarak vatanımıza, bayrağımıza sahip çıkacağız. Bu millet ilerleyecek, gelişecek” görüşlerinde bulundu.

İncesu Köyünün de en güzel olmasını, en iyi şekilde yaşamasını istediğini dile getiren Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, eksi 630 milyon liradan aldıkları belediyeyi 630 milyon liralık bütçeye ulaştırdıklarına değindi. Bunu başarmanın altında ekonomi, planlama, uygulama ve ekip olarak çalışmaktan geçtiğini aktaran Günaydın, “İncesu’ya iki şey yapıp, bunları siyaset yapalım da, yarın bize oy versinler diye yapmıyorum. Başkaları geliyor, vadediyor, gidiyor. Ben son bir ay içinde gelenlerden değilim. Ben köylerimiz daha modern yaşasın, gençleri eğitim alsın, tahsil yapsın yine köyüne hizmet etsin düşüncesindeyim. Bana parayı nasıl buluyorsun? diye soruyorlar. Bende daha öncede ifade ettiğim gibi muhalefet partisinden olduğum, MHP’li belediye başkanı olduğum için para kazandım dedim. Devletime güvenseydim, oradan gelecek diye bekleseydim, kendime güvenmeseydim bu işleri yapamazdım. Ben iktidar partisine mensup bir belediye başkanı değilim. Dinamik durmam, gece-gündüz çalışmam, fabrikalar kurmam lazımdı ve bunu yaptım. Para kazandım. Kazandığımızı halkımızın hizmetine sundum. Uyumadım, dikenli sandalyede oturdum, tabi yüce Rabbime dua ettim, hizmet ettim. Tüm köylerimizi çok seviyorum, İncesu, Isparta’mızı tercih etti, Isparta’nın can köyü oldu” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İlahi Sanatçısı Abdullah Beyhan birbirinden güzel eserleri, köy meydanını dolduran vatandaşlar için seslendirdi. Diğer taraftan çocuklar için köy meydanında balon park kurulurken, çocuklar kendileri için hazırlanan çeşitli aktivitelerle faklı bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadılar.

Bu haber 628 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...