Mada Adası’nı gündeme getirdi

11 Nisan 2018 18:20

CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır, İçişleri Bakanlığı İle Ulaştırma Bakanlığı’nca cevaplandırılması için TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Mada Adası’ndaki mağduriyeti gündeme getiren Bakır’ın cevaplandırılmasını istediği sorular şunlar:

“Beyşehir gölünde yer alan Isparta Şarkikaraağaç ilçesi Gedikli köyüne bağlı Mada Adası yaklaşık 8220 hektarlık bir araziye sahiptir. Burası aynı zamanda Beyşehir gölünde yerleşim olan tek adadır.

Doğal güzelliğiyle büyüleyen bu adanın sakinleri maalesef ulaşım konusunda büyük sıkıntılar yaşamaktadırlar. Okul, bakkal, sağlık ocağı gibi ihtiyaçların adada karşılanmaması sebebiyle özellikle kış aylarında yaşam ve ulaşım çok problemli bir hal almaktadır. Aileler yatılı okullarda okuyan çocuklarını görmek ve tek geçim kaynağı balıklarını satmak için karşı kıyıya polyester kayıklarla geçmek zorunda kalmaktadırlar. Ayrıca acil sağlık sorunları olduğunda da müdahale edilememektedir. Mada adamızın kıyıya uzaklığı ise yaklaşık 700-800 mt. civarındadır. Bu kapsamda;

1-            Yaklaşık 200 kişinin yaşadığı bu adanın ulaşım sorununa ilişkin bakanlığınız tarafından üretilmiş bir proje bulunmakta mıdır? Varsa ne zaman icra edilecektir? Yoksa bir planlama ve projelendirme yapılacak mıdır? Vatandaşlarımızın mağduriyeti nasıl giderilecektir?

2-            Milli park sınırları içerisinde yer alan Mada adasından kıyıya geçiş için köy halkının da talep ettiği köprü yapımını nasıl değerlendiriyorsunuz?

3-            Kendi kaderlerine terk edilen Mada adası sakinlerinin bir diğer talebi de teleferik yapımıdır. Turizme de katkı sağlayacak bu projenin gerçekleştirilmesi hususunu nasıl değerlendiriyorsunuz?”

 

 

Bu haber 444 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...