Bu yıl hedef 300 bin turist

31 Ocak 2013 17:59

Türkiye’nin, Doğu Akdeniz ve Avrasya’nın en büyük ve önemli turizm fuarı olan EMITT – (Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı) Isparta açısından olumlu sonuçlandı. İl Kültür Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, bu yıl yüzde 7 oranında büyüyen turist sayısını yüzde 10’a çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Bu yıl 17’ncisi düzenlenen EMITT – (Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı) Isparta açısından olumlu sonuçlandı. Fuarda Isparta’nın sağlık, Kültür, inanç, kış ve doğa turizminin geliştirilmesi ve şehre ekonomik anlamda katkı sağlaması amacıyla önemli adımlar atıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Isparta’da turizmin yıllara göre gelişimini rakamlarla ortaya koydu. Kılıç, 2004 yılında Isparta’daki otellerde 120 bin turist konaklarken 2012 yılı sonunda 247 bin rakamına ulaşıldığını bildirdi. Bu tür sonuçların uzun vadede yapılan çalışmalarla alındığını ifade eden Kılıç, “Rakamlar bizi son derece memnun ediyor. Gerek kamu yatırımları gerekse özel sektörün turizm yatırımları ilin turizm potansiyelinin gelişmesine katkı sağlamaktadır. Özel sektör ve kamu işbirliği çerçevesinde turist sayısının artmasına yönelik ortak çalışmalar devam edecek” dedi.

ISPARTA’NIN LOKOMOTİF TURİZM SEKTÖRÜ YİNE DAVRAZ OLDU

Kılıç, fuarda Isparta’da en çok ilgi çeken konunun Davraz Kayak Merkezi olduğun belirtti. Ardından Eğirdir Gölü ve çevresi ile Yalvaç Psidia Antiocheia Antik kentin ilgi çektiğini aktaran Kılıç, şunları söyledi: “Özetle kış turizminde Davraz kayak Merkezi, sağlık turizminde Kızıldağ Milli Parkı, inanç turizminde Yalvaç Psidia Antiocheia Antik Kenti ve Barla Kasabası vurgulanmaya çalışıldı. Doğa turizminde Sütçüler, Aksu, Yenişarbademli ilçelerimiz ön plana çıktı. Akro turizm anlayışında da gül bahçelerimizi anlattık.

ISPARTA GÖZÜNÜ YURT DIŞI FUARLARA DİKTİ

Turizm olgusu sadece yabancı turistleri adlandırmıyor. Yurt içindeki vatandaşların da yer değiştirmeleri çok önemli. Arap ülkelerinde sosyal krizlerin yaşanması, Avrupa ve Rusya pazarındaki daralmalar dolayıyla düşükler meydana geldi. Türkiye’de ise artış meydana geldi. Bakanlığın açıklamasına göre turist sayımız yüzde 1’den fazla büyüdü. Düşük ama büyüdük. 2011 yılında Isparta’da gelen turist sayısı 231 bin iken 2012 yılında 247 bin rakamına ulaştık. Bu yerli ve yabancı turist. Ortalama yüzde 7 artış söz konusu. Türkiye ortalamasının çok üzerindeyiz. Dolayısıyla her geçen yıl Isparta yüzde 5-10 arası büyüme gerçekleştiriliyor. Amacımız; Hem iç turizmde artışı sağlamak, mümkün olduğu kadarıyla da seyahat acentelerinin Isparta’yı paket programlarına almalarını sağlamaktır. Özellikle bu yıl Bakanlığımızla yapmış olduğumuz görüşmelerde, Dubai ve Rusya’da yani Moskova’da ve Almanya Berlin’de düzenlenen fuarlara katılma talebimizi ilettik. Amacımız; Gerek yurt dışındaki fuarlara katılarak gerek yurt içindeki fuarlara katılarak Isparta’nın doğal güzelliklerini göstermek ve insanların tatillerini burada geçirmelerini sağlamak.

ISPARTA 5-6 FARKLI DİLLE ANLATILACAK

Öte yandan internet vasıtasıyla da uygulamalarımız olacak. Bu yıl Bakanlık tarafından haziran ayında uygulamaya geçilecek yeni bir sistem kuruluyor. En az 5-6 farklı dilde her il kendini tanıtmak amacıyla Kültür Portalı Otomasyon Sistemi’ne geçecek. Biz de ‘Isparta’da ne yenir, nereler gezilir?’ gibi birçok konuda ilimizi yurt içinde ve yurt dışında daha iyi tanıtmak amacıyla birkaç ay sürecek bir çalışmayla sisteme katılacağız.

PASTADAN ALACAĞIMIZ PAY ARTACAKTIR

Bu arada yatırımcılarımızı ilimize sürekli davet ediyoruz. İlimizin tüm ilçeleri de dahil otel, konaklama, restoran, pansiyon işletmeciliği gibi faaliyetlerin artmasını istiyoruz. Turizm yatırımları sadece konaklama tesisleri değildir, hediyelik eşya satan işletmelerde buna örnektir. 2004 senesinde Isparta’da sadece 1 seyahat acentesi varken, günümüzde 17 acenteye çıktı. Isparta’nın pazarlanmasında bu acentelerden Isparta’yı destinasyon haline getirmelerini istiyoruz. Isparta’nın her yerini paket turlar ile pazarlamalarını istiyoruz. Pazarlama olgusu özel sektörün bir konusu. Bizden yardım isteyenler olursa yardım etmeye hazırız, oluyoruz da. Turizm yatırımları pastadaki payımızı artıracaktır. Özellikle 5 yıldızlı otellerimizle bu pastadan ciddi pay alacağımızı inanıyoruz.

 

 

 

Bu haber 773 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...