Başkan Günaydın’dan İncesu Köyüne övgü

11 Nisan 2018 18:26

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, hafta sonu köy programları kapsamında gittiği Keçiborlu İlçesine bağlı İncesu Köyünde bulunan Kültür Merkezini dolaştı. İncesu Köyü, asırlar boyunca elinde tuttuğu birbirinden güzel eserleri yaptığı kültür merkezinde sergiliyor. İçerisinde asırlık Kur’an-ı Kerim’in, yerel kıyafetlerin, çeşitli takıların ve müzik aletlerinin de bulunduğu merkezi gezen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kendisinin de müzeler kuran bir isim olarak karşılaştığı manzaradan etkilendiğini belirterek, emeği geçen herkesi kutladı.

Beraberinde Belediye Meclis Üyeleri ve İlahi Sanatçısı Abdullah Beyhan ile birlikte İncesu Kültür Merkezini dolaşan ve içerisindeki eserleri tek tek inceleyen Başkan Günaydın şunları söyledi:

“İncesu Köyümüzde güzel ayrıntılar gördüm. Bu ayrıntılar beni mutlu etti, sevindirdi. Bunlardan ilki 5 kuşak öteden beri bir folklor çalışmasının devam ettiğini gördüm. Köyümüzden devamını istedim, köyümüzde bunu devam ettireceğini söylüyor bu hususta kararlı. Yine bugüne kadar hiçbir köyümüzde muhafaza edilemeyen, içinde kıymetli eserler bulunan bir kültür merkezi kurmuşlar. Burasının içerisinde takılar, geçmişe ait kıyafetler ve daha niceleri var. Burada bunları görmek bana sürpriz oldu. 200 yıllık yerel kıyafetler bulunuyor. Hepsi de asırlara hitap ediyor. Bu kültürümüzü görmek memnun edici. Buranın ilk temellerini yıllar önce Mahmut Salman isimli bir öğretmenimiz başlatmış. Hocamıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bu konuyu destekleyen, devam ettirmek isteyen muhtarımız var. Hatice anamız da burada misafirleri gezdiriyor, müzeyi anlatıyor. İncesu Köyümüzü tebrik ediyorum. Bende şehirde müzeler kuruyorum. Belediye olarak en iyi müzeleri kuran insanım. Yine yeni müzelerimizin yapımı devam ediyor. Böyle müzecilikle uğraşan bir belediye başkanı olarak İncesuluları tebrik ediyorum, ayrı ayrı kendilerine teşekkür ediyorum, bu tarihlere sahip çıkalım, saklayalım, gelecek nesillere aktaralım diyorum”

 

Bu haber 422 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...