“AKP iktidarı milyarlarca doları betona gömerek ekonomimizi batırıyor”

13 Nisan 2018 18:36

CHP Isparta İl Başkanı Ahmet Kürkçü; ülkemiz ekonomisini değerlendirdi. Kürkçü, “AKP iktidarı milyarlarca doları betona gömerek ekonomimizi batırıyor, halkımızı işsizlik ve yoksulluğa mahkum ediyor” dedi.

Kürkçü’nün değerlendirmesi şöyle: “AKP Ekonomiyi yönetemiyor ama şişirilmiş ve çarpıtılmış rakamlarla övünmeyi marifet sanıyor. Ekonomi halkın sofrasıdır, ekonomi halkın huzurudur, ekonomi istihdam, emek ve alın terinin karşılığıdır, ekonomi gelirde adalettir.

Türkiye’nin büyük şirketleri tek tek batıyor daha Ülker firması bankalarla borç yapılandırması isteğiyle bir ay olmadan şimdi Doğuş aynı talepte bulundu. Sırada pek çok şirketin bulunduğunu biliyoruz. Önemli ekonomistlerin, ekonomi bürokratları ve Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in Türk ekonomisi ile ilgili tehlikeye dikkat çeken açıklamaları sorunun büyüklüğünün ispatı niteliğindedir. Ekonomimizin mihenk taşı Merkez Bankası’nın kararlarının baskı ve ekonomide despotluk ilan eden yollar ve yöntemlerle değiştirilme çabası bu çöküşü hızlandırıyor. Bin yıllık ekonomi kurallarını hiçe sayan, kendi bakanları ve ekonomi bürokratları ile kavga eden AKP Genel Başkanı Erdoğan ülkemizi ekonomik bir açmaza sürüklüyor. AKP iktidarı milyarlarca doları betona gömerek ekonomimizi batırıyor, halkımızı işsizlik ve yoksulluğa mahkum ediyor. Büyüme yalanlarının perde arkasında halk enflasyona ezdiril de ve yoksulluk kaderleri yapıldı. Oysaki Çin ekonomisi bütçe fazlası vermesine karşın Türkiye kadar büyüyemedi. Türkiye’de büyüme rakamları gerçeği yansıtmıyor halka yalan söylüyorlar halkın cebinden milli geliri çalıyorlar. Türkiye’yi kocaman bir pazar haline getirdiler. Üretimi yok ettiler. Emperyalist şirketlere ve faiz lobisine Türkiye’nin canını kanını veriyorlar. Emperyalist yabancı şirketleri beslerlerken halk işsizlik ve açlık zamanında yaşamaya mahkum. İhalelerde yolsuzluklar da artık adrese teslim. AKP’li şirketler, siyasilerin yakınları dünyalıklarını fazlası ile yaptılar. Kıyak ödemeler, kıyak ertelemeler, kıyak aflar, kıyak ihaleler, kıyaklık dönemi yaşayan AKP’liler…

AKP iktiranının yarattığı yolsuzluk ve israf dönemini CHP iktidarında yıkacağız ve ekonomimizi yeniden üreten bir yapıya dönüştüreceğiz. Türkiye’yi besleyen, insanlarımıza iş veren, yerli üretimi önemseyen, tarımı kalkındıran, sanayiyi kaldıran, gelirde adalet dağılımı sağlayan yepyeni bir devrimle Türkiye’mizçi ilk on ülke arasına sokacağız”.

 

 

Bu haber 506 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...