Sağlık tesislerinin kiralanma süresi 30 yıl’a indi

2 Şubat 2013 12:23

AK Parti milletvekillerinin önergesiyle, en fazla 49 yıllığına kiralanacağı öngörülen sağlık tesislerinin kiralanma süresi, yapım süresinin tamamlanmasından itibaren 30 yıl olacak. Tasarının görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonu'nu Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç yönetti.

Sağlıkta kamu özel ortaklığına ilişkin yasa tasarısında, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının, Hazine'nin özel mülkiyetindeki taşınmazlar üzerinde yaptıracağı sağlık tesislerini kiralama süresi 49 yıldan 30 yıla indirildi. Sağlık Bakanlığı'nca Kamu Özel İşbirliği Modeli ile Tesis Yaptırılması, Yenilenmesi ve Hizmet Alınması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmesine devam edildi.

Komisyonun dünkü toplantısında tasarının ilk 9 maddesi, bazıları üzerinde verilen değişiklik önergeleriyle kabul edildi.

Tasarının "yapım, yenileme ve hizmet alımı işleri" başlıklı ikinci maddesine AK Parti'li milletvekillerinin önergesiyle yeni bir fıkra eklendi. Buna göre, yapılacak ihalelerde ihale yetkilisi, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının merkez teşkilatında ilgili birimin; Bakanlık onayı ile taşra birimlerince yapılmasına karar verilen işlerdeyse ilgili taşra biriminin en üst yöneticisi olacak. Tesisin işletilmesi döneminde sözleşmenin yürütülmesi yetki ve sorumluluğuyla harcama yetkisi de ilgili taşra biriminin en üst yöneticisine ait olacak.

Döner sermaye kaynaklarından yapılacak harcamalarda harcama yetkililiği, Bakanlıkça belirlenen limitler dahilinde yardımcılara veya en yakın alt kademe yöneticilerine devredilebilecek.

Özel teşebbüsler tarafından yapılacak sağlık tesislerinin 49 yıllığına kiralanmasını öngören düzenlemede de süre indirimine gidildi.

AK Parti milletvekillerinin önergesiyle, en fazla 49 yıllığına kiralanacağı öngörülen sağlık tesislerinin kiralanma süresi, yapım süresinin tamamlanmasından itibaren 30 yıl olacak.

Komisyon Başkanvekili ve AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, tasarının görüşülmesine Salı günü devam etmek üzere toplantıyı kapattı.

Bu haber 628 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...