“Umut köyler olsun istiyoruz”

14 Nisan 2018 12:55

Uluborlu İnhisar Köyü Muhtarı Orhan Er ve beraberindeki heyet, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti. Er, ziyarette 6 Mayıs’ta köylerinde düzenlenecek olan Hıdrellez etkinliklerine Başkan Günaydın’ı davet etti.

Uluborlu İlçesine bağlı İnhisar Köyü Muhtarı Orhan Er, MHP İl Genel Meclisi Üyesi Kerem Korhan Araz ve beraberindekiler, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette köye ilişkin bilgiler veren Muhtar Orhan Er, belediyenin düzenlemiş olduğu köy buluşmalarından dolayı Başkan Günaydın’a teşekkür ederken, “Köy Buluşmalarına talibiz” dedi. Köylerinin geçim kaynakları ve genel durumu ile ilgili bilgiler veren Muhtar Er, 6 Mayıs’ta Hıdrellez etkinlikleri düzenlediklerini ve bu etkinliklerde Başkan Günaydın’ı da aralarında görmekten mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, köylere ilgi duyduklarını ve ilçesiyle, köyleriyle Isparta’yı bir bütün olarak gördüklerini dile getirdi. Köylerden gelen ziyaretçilerle karşılıklı görüş alışverişi yaptıklarını ve bundan da projeler doğduğunu aktaran Günaydın, Isparta’nın köylerinin yüzde 80’ini dolaştığını kaydetti. Köylerden şehre göç olaylarına değinen Başkan Günaydın, umutsuzluktan dolayı göç olaylarının yaşandığını aktardı. ‘Umut köyler olsun istiyoruz’ diyen Günaydın, bu umudun 6 köyde oluştuğunu ve bu köylere, şehirden göçlerin başladığını ve bunun da sevindirici bir gelişme olduğunu dile getirdi. İnhisar’ın da yayla köylerinden biri olduğuna işaret eden Günaydın, “Allah her yere bir güzellik vermiş. İklimi vermiş, çeşitli ürünler yetişiyor. Köylerimiz öncelikle etrafını incelemeli, araştırmalı, bulunduğu yerin nimetini iyi tespit etmeli ve bunu ortaya çıkararak üretmelidir. İnhisar’da 6 Mayıs’ta düzenlenecek olan etkinliklere katılmak istiyoruz. Heyetimize ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Köylerimiz daha güzel olsun, en güzel yaşantı köylerde olsun temennilerinde bulunuyorum” görüşlerinde bulundu.

 

Bu haber 405 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...