Ölüm kavşağı ışıklandırıldı

2 Şubat 2013 12:24

Davraz Mahallesi’nde bulunan Isparta-Antalya Karayolu Mahrukatçılar Kavşağı olarak bilinen kavşak geçtiğimiz gün ışıklandırıldı. Hemen hemen her gün bir kazanın meydana geldiği kavşak eskisinden daha güvenli hale geldi.

Dört yolun kesiştiği her gün binlerce aracın kullandığı Isparta-Antalya Çevreyolu Mahrukatçılar Kavşağı’nda değişiklik meydana geldi. Ard arda meydana gelen kazalar ve vatandaşların duyarlı davranışlarıyla Karayolları ekipleri bu kavşağı ışıklandırdı.

MOBESE’DE TAKILDI

Işıklandırma sayesinde trafik düzgün ve güvenli bir şekilde akmaya başladı. Uygulamayı “Geç kalınmış hareket” olarak değerlendiren vatandaşlar artık bir daha kaza yaşanmayacağı için mutlu. Bölgede oturan vatandaşlar her gün bir kaza olmasından dolayı korku içinde evlerinde oturduklarını söyledi.

GAZETEMİZ ÇALIŞANI DA KAVŞAK MAĞDURLARINDAN

Öte yandan Gazetemiz Sorumlu Müdürü Onur Bedir de bu kavşakta ölümden dönenlerden. Bugün hala o olayı hafızasından muhabirimiz konuyu şu şekilde değerlendirdi: “Yazısöğüt Köyünden evime seyir halindeydim. Gayet normal bir gündü ve yolu takiben kavşağa geldik. Aracın içinde ailemle birlikte ben de vardım. Aracı babam kullanıyordu ve yoldan karşıya geçmek için emniyetli bir şekilde kavşağın ortasında durduk. Her şey bundan sonra oldu ve durduğumuz yerde bir araç geldi tüm hızıyla bize çarptı. Kaza raporuna göre Antalya istikametinden gelen bir araç bizim yanımızdaki aracın yanlış hareket etmesiyle önce ona hafif vurdu daha sonra tüm hızıyla aracımıza vurdu. Araç hurda oldu ve yaralı şekilde kazayı atlattık. Sebebi ışıklandırmanın olmamasıydı. Eğer ışıklandırma olsa hiçbir şoför kafasına göre hareket etmez, ışığı beklerdi. Ve böyle bir kaza yaşanmazdı. Ben bu yolu her gün kullanıyorum ve bizden sonra da onlarca kişi bu kavşakta bize benzer şekilde kaza yaptı. Biz basın mensupları da defalarca bu kavşağa ışıklandırma yapılması konusunda uyarılarda bulunmuştuk. Nihayet geç de olsa ışıklandırma yapıldı ve MOBESE kamerası da takıldı. İnşallah bu kavşakta bir daha üzücü olaylar yaşanmaz.”

KAVŞAK ÖNEMLİ BİR GEÇİŞ NOKTASI

Mahrukatçılar Kavşağı olarak bilinen bu yer hem bir çevre yolu hem de önemli köy kasabaların geçiş güzergâhını oluşturuyor. Hatta bu kavşak Isparta’nın önemli turizm merkezlerinden Davraz Kayak Merkezi’ne giden yolun başlangıcı. Özellikle hafta sonları ciddi anlamda bu kavşakta yoğunluk yaşanıyor.

Bu haber 895 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...