“Bizden sonraki kadınlarımıza, kızlarımıza yol açıyoruz”

16 Nisan 2018 18:01

AK Parti’nin Siyaset Akademisi’nde ders veren Konya Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Türkiye’de son 10 yılda demokratikleşme ve diğer alanlarda çok büyük kazanımların olduğunu belirterek, “Bunu korumalıyız”  dedi. Toru, “Taşeron işçi olarak başladım, memur, müdür derken bugün belediye başkanıyım” diyerek tüm kadınları da siyasete davet etti.

Konya Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AK Parti Isparta İl Başkanlığı tarafından başlatılan Siyaset Akademisi’nin konuğu olarak Isparta’ya geldi. Isparta’da Siyaset Akademisi öğrencilerine ‘Kadın ve Siyaset’ konulu ders veren AK Partili Bayan Başkan Toru, kadının önemine dikkat çekti. Kendisini bir dozer gibi hissettiğini belirten Toru, “Çünkü bizden sonra gelecek kadınlarımıza ve kızlarımız için yol açıyorum’ dedi.

15 YIL BELEDİYECİLİK YAPTI

Meram Belediye Başkanı Toru, konuşmasında özetle şunlara değindi:

“Biz politika yapmıyoruz. Siyaset yapıyoruz. Politika entrika anlamına da gelir. Siyaset hayatımızın her alanında var. Siyaset cesaret ve risk alma sanatıdır.

Konya ve Meram belediyelerinde 15 yıl hizmet verdim. Sayın Cumhurbaşkanımızın kadınlarımıza yönelik daveti üzerine sahneye çıktım. Belediye Başkanlığı genelde erkekler tarafında yapılıyor. Kadınlar bugün siyaset yapıyorsa sayın Cumhurbaşkanımız sayesinde. AK Parti kadını siyasetinin öznesi görüyor.

KADIN VE ERKEK BİR BÜTÜNDÜR

İslam dini kadın ve erkeği bir bütün görür. Erkeğin başarısında bir kadın. Kadının başarısında bir erkek vardır. Dozerlerle yol açıyoruz. Ben kendimi dozer gibi hissettim. Yol açıyoruz. Bizden sonraki kadınlarımıza, genç kızlarımıza yol açıyoruz.

BAŞIMI AÇMADIM, İSTİFAM İSTENDİ

Türkiye büyük mesafeler kat etti. 1993’de okulumu bitirdim. O yıl bakanlık devlet memuru almak için sınav yaptı. Başarılı olduk, Konya’ya tayinimiz çıktı. Konya Emniyet Müdürlüğü’nde brifing vardı. Başımızı açmamız gerektiği söylendi. Açmadım. 1993 yılı-Ocak ayı. Suikastların yaşandığı yıllar. Avukatımla birlikte çapraz sorguya aldılar. Akşam 10.30’a kadar ifadem alındı. ‘Hangi terör örgütüne üyesiniz?’ diye sordular. İstifa etmek şartıyla serbest bırakıldım. Başımı açmadım, istifamı verdim.

HEM MAĞDUR OLDUM

HEM YARGILANDIM

Kamu düzenini bozmaktan yargılandım. 2 yıl sürdü. Basına yansıyınca hocam beni bıraktı. Yarım dönem okulum uzadı. İşimden oldum. Okul uzadı. Zor yıllardı. 1350 personelim var. Saçı açık da var, kapalı da var. Biz bunlara bakmıyoruz. Yaptığı işe bakıyoruz. Taşeron işçi olarak başladım, memur, müdür derken bugün belediye başkanıyım. Bu olaylar bizim 100 yılımıza mal oldu.

BÜYÜK KAZANIMLAR OLDU

Son 10 yılda demokratikleşme ve her alanda büyük kazanımlar oldu. Bunu korumalıyız. Bunun yolu siyaset. Birçok seçim geçirdik. Önümüzdeki seçim daha da kritik.”

 

 

 

Bu haber 432 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...