“Isparta’nın tarıma dayalı sanayisinde gelecek var”

17 Nisan 2018 14:24

Yeniden Ticaret Borsası Başkanlığı görevine seçilen Ahmet Adar, ‘Isparta’nın tarım ve sanayisinde gelecek gören büyük firmalar Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım yapıyor’ dedi.

Isparta Ticaret Borsası’nın cumartesi günü gerçekleştirilen meclis seçimleri sonucunda ekibi ile birlikte 3.dönem için güven tazeleyen Ahmet Adar, tarım ve hayvancılık ile bunlara dayalı sanayi ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Isparta’nın tarıma dayalı sanayisinde bir gelecek olduğunu belirten Adar, şöyle konuştu:

OSB TARIMSAL FİRMALARLA DOLDU-TAŞTI

“9 yılımızı tamamladık. Tarımla sanayileşme hedefiyle çıktığımız yolda daha çok çalışacağız. Tarım ekonomisi 1 milyar TL işlem hacmine ulaştı. OSB, tarımsal firmalardan yatırımlar alıyor. Isparta’nın tarım ve sanayisinde bir gelecek var. Büyük firmalarımız bu geleceği gördüğü için Isparta’ya geliyorlar. Süt firmalarımız her geçen gün artıyor. Organize Sanayi Bölgemiz dolmuş durumda. 2.etap çalışmalar devam ediyor.

TÜCCAR GÜÇLÜ OLURSA…

250 bin hektar alanda boş arazilerimiz var. Bu boş arazilerin de değerlendirilmesi gerekiyor. İlk önce tüccarın güçlü olması gerekiyor. Ticaret Borsası’nın birinci görevi tüccarını güçlü kılmak. Tüccar güçlü olursa çiftçi de güçlü olur, sanayici de güçlü olur. Bizim amaçlarımız, hedeflerimiz bunlar. Bu hedef doğrultusunda 2018-2022 döneminde çalışacağız.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın yapmış olduğu Ekonomi Kampusu’nda 1000 m2 yerimizi aldık. Ve burada satış salonu oluşturacağız. İlerleyen günlerde yeni yerimizde hizmet vermeye başlayacağız.”

 

 

Bu haber 410 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...