“Mobilyayı Dünya Pazarına sokacağız”

17 Nisan 2018 14:25

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 2.dönemin ilk icraatını açıkladı: Uluslararası Rekabeti Koruma Projesi kapsamında 45 ülkeye yaptığımız mobilya ihracatını artıracağız, yeni pazarlar bulacağız.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Bizim Türkiye için Isparta için yapmamız gereken en önemli icraat ihracatı artırmaktır” dedi.

ITSO’da 2.Dönem için Başkanlık vizesi alan Şükrü Başdeğirmen, yeni döneme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Isparta’nın ihracatını artırmak için canla-başla çalışacaklarını belirten Başdeğirmen, Ekonomi Bakanlığı destekli URGE Projesi ile mobilya sektörünün ihracatını artıracaklarını açıkladı. Başdeğirmen, şöyle konuştu:

İHRACATINI İSTİKRARLI ARTIRAN BİR KENTİZ

“Bu dönem içerisinde yapmış olduğumuz çalışmaların en sonunda URGE Projesi hazırladık. Meyvecilikle ilgili bir çalışma yaptık. Bizim ülkemiz için yapmamız gereken en önemli şey ihracatı artırmak. İhracatı artırmak için üretimi artırmalıyız. Bu da istihdamın artması anlamına geliyor. İhracatı artırmak ülkenin tamamının ileriye gitmesini sağlayan bir unsurdur. Ocak ayında ihracatını yüzde artıran bir şehiriz. Şubat ayına bakıyorsunuz yüzde 30 artmış. Birçok insan bunun önemini bilmeyebilir. İhracat arttığı zaman istihdam da artıyor. Üretim artıyor, makineleşme artıyor. Böylece döviz girdisi sağlanıyor.

ELMANIN İHRACAT SEVİYESİNİ YÜZDE 15’E ÇIKARDIK

Bizim ülkemizin en çok ihtiyacı olan kaynaklardan bir tanesi döviz. Cari açığını kapatabilen bir şehiriz. Çünkü öz kaynaklarımızdan ürettiğimiz ürünleri ihraç ediyoruz. İthalata  bağımlı bir ihracatımız yok. Bugün 270 milyon dolarlık ihracat yapıyorsak bunun karşılığında aldığımız 100 milyon dolarlık bir ithalat. Türkiye geneli ortalamaya baktığınız zaman bu çok daha yüksek. Biz çok cüzzi rakamlarla bunu yapıyoruz. Biz meyvecilikte çok önemli yerlere geldik. Yüzde 4 ihracat yapılabilen elmanın ihracatını yüzde 10-15’lere geldik.

Isparta’nın en önemli sektörlerinden birisi mobilya. Mobilyada 45 ülkeye ihracat yapıyoruz. 45 ülkeye yapılan ihracatı daha da artıracağız. Ülke sayımızı artıracağız. Ülkeye gidiş yolları derinleştireceğiz. Ürün sayısını artıracağız. Ülkenin 3-5 şehri değil, daha fazla şehrine ulaşacağız. URGE Projesi için izinlerimizi aldık. Uygulama için sektör ortaklarımız hazır. Ticaret Odası’nda ilk yapacağımız ilk iş; mobilyayı dünya pazarına sokmak. Ondan sonra kozmetik geliyor. Kozmetik konusunda kapsamlı bir çalışma yapıyoruz. Kozmetik sektörüyle ilgili de uluslar arası rekabeti geliştirme projesi hazırlayacağız.”

 

Bu haber 420 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...