Jet kongre!

2 Şubat 2013 12:27

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tural, düzenlenen Olağan Genel Kurul Toplantısında tek listeyle tekrar başkan seçildi. 20 dakika süren kongrede konuşan Tural, önemli mesajlar verdi.

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurul’u dün Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Binası toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya; ITSO Başkan Vekili Şükrü Başdeğirmen, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdurrahman Algün, Halk Bankası Şube Müdürü Süleyman Kayan, İşçi Emeklileri Derneği Başkanı A. Kadir Ersal, Kebapçılar, Pastacılar, Fırıncılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, Kunduracılar Odası Başkanı Ercan Süslü, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mehmet Çelik, Terziler ve Yorgancılar Odası Başkanı Yaşar Doğan ve çok sayıda davetli katıldı.

Oda başkanlarının yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Kurulda ilk olarak divan başkanlığı seçimi yapıldı. Divan Başkanlığına Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Aybatılı seçildi. Kongreyi yöneten Aybatılı, Yardım Sandığı uygulamasının kaldırıldığını duyurdu. Uygulamanın tüm Türkiye’de kaldırıldığını ifade eden Aybatılı esnafımızın bu konuda bilgilenmesi gerektiğini belirtti.

2013 YILI TAHMİNİ GELİRİ 450 BİN TL

Raporların okundu. 2013 yılı tahmini gelir ve gideri açıklandı. Rapora göre 2013 yılı tahmini geliri 450 bin TL iken tahmini gider ise 449 bin TL olarak belirlendi.

FAİZ ORANLARININ DÜŞMESİNİ İSTİYORUZ

20 dakikada tamamlanan Olağan Genel Kurul sonrası bir konuşma yapan Tural, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’ya esnafın sorunlarını tek tek anlattığını bildirdi. Özellikle kooperatifin verdiği kredilerin bankalar yüzünden bir cazibesinin kalmadığını faiz oranlarının düşürülmesi gerektiğini ifade eden Tural, şunları söyledi: “Esnafımıza 3 milyon TL kredi dağıtmışız. Kooperatifimizi büyütmek için önemli çalışmalar yapıyoruz. Şu an 100 bin TL’ye kadar kredi veren kooperatifimizi 125 bin TL’ye kadar çıkarmayı hedefliyoruz. Bakan  Hayati Yazıcı buraya geldiğinde sizlerin adına sorunlarımız ilettik. Faizlerin çok yüksek olduğunu kendine ifade ettik. Merkez bankasının faizleri düşürmesiyle bankalarımız çok düşük faizlerle kredi veriyor. Kooperatif kredileri cazibesini kaybetti. Kendisine ilettik. Krediye ulaşmada sıkıntımız olduğunu belirttik. Kefil konularında da sıkıntılarımız belirttim. Torba yasayla bu konuyu çözeceklerini belirtti. Her zaman kooperatif esnafın dost kapısı olmuştur.”

YARDIM SANDIĞI KALDIRILDI

Öte yandan 1 Ocak 2013 itibariyle yardım sandıklarının da kaldırıldığını ve üyelerin dikkatli olmaları gerektiğini belirten Tural, yeni bir düzenleme getirildiğini bildirdi. Tural, gelişmenin Kooperatif üyelerine tek tek ulaştırılacağını söyledi.

BAŞKANIMIZIN TALEPLERİ DİKKATE ALINACAKTIR

Isparta Ticaret Oda ve Sanayi Odası Başkanvekili Şükrü Başdeğirmen ise Bakan Yazıcı’nın esnafın sorunlarını dikkat alacağını belirterek “Ticaret odam adına buradayım. Bakan beye iletilen konularda bizzat bende oradaydım. Başkan sorunları ark arkaya sıralayınca Bakan Bey şaşırdı. Söylediği her şey dikkate alınacak konular. Yardımcılarına konuyu tek tek not aldırdı. İnşallah olumlu sonuçlar alınacaktır” diye konuştu.

Olağan Genel Kurul sonrası mevcut Yönetim Kurulu değişmedi. Liste şu şekilde:

YÖNETİM KURULU:

Başkan: Ahmet Tural,

Ramazan Şişman,

Mehmet Çelik,

Ercan Süslü,

Kaya Öksüz.

Bu haber 632 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...