Taşçıer: “O halde ne haldeyiz”

17 Nisan 2018 14:36

Üç ayda bir yapılan CHP danışma kurulu toplantısına Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Parti meclis üyesi Gamze Taşçıer yönettiler. Toplantıya geçtiğimiz hafta vefat CHP  Isparta milletvekili Ali Haydar Öner’e başsağlığı ve rahmet dileyerek başlayan milletvekili Nihat Yeşil hükümetin 15 Temmuz’a kadar birlikte yürüdükleri  şahısların orduya emniyet güçlerine kamu kurumlarına kumpas kurup ülkeyi 15 Temmuz’daki duruma getirdiklerini belirterek söze başlayan milletvekili Yeşil sözlerinde şunlar yer verdi: “O hal yasasını dayatan hükümet turnayı gözünden vurdu. O halin iktidar için büyük nimet muhalefet ve diğer kesimler için büyük eziyet olmuştur. O hal yasası  kararıyla 50 bin kişinin işine son verilmiş haklı yada haksız bir çok insanın hayatı karartılmıştır. 15 Temmuz karışıklığının ilk günlerinde o halin üç ay süreceğini açıklayan Cumhurbaşkanı o hali uzata uzata iki yıla kadar getirdiler. Bunu niye yapıyorlar çünkü önümüzdeki seçimleri o hal desteğiyle yaptırmayı amaçlıyorlar.” Şeklinde değerlendirdi.

Daha sonra kendisine söz verilen CHP parti meclisi üyesi Gamze Taşcıer iktidar partisinin FETÖ’yü bile bile büyüttüklerini arkadan o hal KHK, torba yasa, anayasa gibi yasalar ile kendilerinin daha güçlenmelerini sağlayarak şimdi bütün kesimleri susturmayı amaçlıyorlar.

Taşçıer CHP’nin Türkiye gündemini çok dikkatli takip etmesi gerektiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti. “bizlerin Isparta’ya asıl geliş amacımızın pazartesi yapılacak olan o hal ile ilgili oturma eyleminde sizin yanınızda olmaktır. Görüşü inancı, kimliği ne olursa olsun bu direnişe tüm halkımızın katılmasını bekliyoruz. Artık bu kötü gidişe dur demenin zamanı geldi de geçiyor. Dolar 4 Tl. Euro 5 Tl benzin 6 Tl oldu. Şeker fabrikalarının tümü satılıyor. Türkiye artık tam dışa bağımlı hale getiriliyor. Bunlara seyirci kalamayız. Artık kuvvetlerin hukuku değil, hukukun kuvvetini dizayn etmeliyiz. Önümüzdeki günlerde CHP’yi iktidara taşıyıp demokrasiyi ve adaleti yeniden tesis edeceğiz.” Dedi.

 

Bu haber 477 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...