Isparta’nın Değerleri Pullara Yansıyacak

18 Nisan 2018 16:11

Turizm haftasının bu yıl 42’ncisi kutlanıyor. Bu kapsamda Isparta’daki Turizm Haftası etkinlikleri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen programla başladı. Turizm Haftası açılış programına Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Osman Çot, Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İrfan Veli Kayacan, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Programın açış konuşmasını Kültür ve Turizm Müdür Vekili Osman Çot yaptı. Çot, şunları söyledi: “Isparta, binlerce yıllık tarihi, geleneksel halk kültürü, muhteşem doğal güzellikleriyle her türlü turizm çeşitliliğine sahip ülkemizin nadir illeri arasındadır. İlimiz, sahip olduğu bu değerleri sayesinde turist sayısını her geçen gün arttırmaktadır. İlimizde konaklayan turist sayısı 2016 yılında yaklaşık 367 bin iken, 2017 yılında 431 bin olmuştur. 2017 yılında İlimizde turist sayısı % 17 artış göstermiştir. İlimizde son dönemlerde gül ve lavanta turizmi ile eko-turizm konularında yapılan çalışmalar; Müdürlüğümüzün turizm altyapı yatırımlarına verdiği maddi destekler; festivallere yapılan maddi destekler; İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzce yapılan turizm çalışmalarından sadece birkaçıdır.

Bunun yanında gezi turlarının kalitesinin arttırılması ve belgesiz kaçak turlarla seyahat acentacılığın önlenmesi amacıyla, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzce düzenli olarak denetimler yapılmaktadır. Şu an itibariyle Isparta’daki belgeli seyahat acentaları sayısı 20’yi bulmuştur.

Akdenizin İncisi, Davraz Kayak Merkezi’nin tanıtımı amacıyla yapılan çalışmalar ve yatırımlar da devam etmekte olup, kayak merkezine gelen ziyaretçi sayısı her geçen yıl artmaktadır. 2017 yılında Davraz Kayak Merkezi’ndeki otellerde yaklaşık 12 bin kişi konaklamıştır. Ayrıca, 2017-2018 kış döneminde, mekanik tesisleri kullananların sayılan, yaklaşık 43 bin kişidir.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak birçok çalışmayı yaparken elbette Sayın Valimizin desteklerini sürekli arkamızda hissetmekteyiz. Hedefimiz Isparta’mızın tüm coğrafyasında var olan turizm potansiyelini harekete geçirmek ve 12 ay sürdürebilir turizm oluşturmaktır. Bunu da hep birlikte gerçekleştirebiliriz.

Bu kapsamda ilimizin yurtiçi ve yurtdışı boyutunda tanıtımına katkı sağlamak için Isparta Gülü, Lavanta, Davraz Kayak Merkezi ve Eğirdir Gölü temalı hatıra pulları basımı gerçekleştireceğiz.

Sözlerime son verirken, 2018 yılı turizm sezonunun ülkemize ve turizm sektöründe yer alan tüm otel, lokanta ve acenta işletmelerine, halkımız ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü çalışanlarına hayırlı ve bereketli olmasını diler, saygılar sunarım.

Çot’un konuşmasının ardından Isparta Valiliği tarafından hazırlattırılan Isparta Turizmi Filmi izletildi. Programın sonunda Isparta Sanat ve Fotoğrafçılar Derneği’nce hazırlanan Isparta” Konulu Fotoğraf Sergisi açıldı.

 

Bu haber 492 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...