“2019 SEÇİMLERİNE KİLİTLENMİŞ DURUMDAYIZ”

18 Nisan 2018 16:24

AK Parti İl Tanıtım Medya Başkanlığı kahvaltı bir basın toplantısı düzenledi. Kahvaltıya  Isparta AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, il yönetimi ve partililer katıldı.

Yoğun katılımın olduğu kahvaltıda AK Parti İl Başkanı Zabun, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

AK Parti İl Başkanı Zabun, merkez ve ilçelerdeki son durumu da değerlendirdi.

Kongre sürecinde dava arkadaşlarının büyük fedakarlık gösterdiğini anlatan Zabun, şunları söyledi:

“Bugün  İl Tanıtım Medya Başkanlığımız tarafından organize edilen basın toplantısına tabii bu kadar yoğun şekilde katılmış olmanız da bizleri mutlu etti. Her ne kadar hepinize süreç içerisinde birebir görüşmelerimiz sürekli gerçekleşiyor olsa da demek ki buna da bir ihtiyaç olduğu da bugün bir kez daha ortaya çıkıyor. Ama taktir edersiniz ki özellikle il başkanlığı süresi içerisinde  değişik vesilelerle basın toplantısı düzenledik ancak  yoğun bir süreçten geçtik.

 2014’den bu güne kadar  hem yerel seçim hem genel seçim, referandum ve arkasından ülkemizin karşı karşıya olduğu  bir hain darbe girişimi ve yine arkasından bu sürecin içerisine sığdırılan iki tane il ve ilçe kongreleri. Bunlar ciddi şekilde teşkilatımızın yoğunluğu noktasında  önemli bir gerekçe oluşturdu ve bugün geldiğimiz nokta itibariyle en son kongremizi yaptık.  Kongrede de teşkilatımızla ilgili son derece değişiklikler gerçekleştirdik.  En azından o heyecanın dinamik yapının daha da üst noktalara taşınması noktasında önemli adımlar attık. İlçelerimizde iki ilçe başkanımızı  iki yeni arkadaşımızı başkan olarak kongrelerimizden seçtik.  Yalvaç ve Gelendost’taki ilçe başkanlarımızda değişiklik gerçekleştirdik.  Kadın kolları başkanlığında değişikliğimiz oldu.  Onun dışında başkanlık noktasında bütün arkadaşlar aynı şekilde bunun dışında bir önceki süreçte görev yapan arkadaşlar devam ediyor. Ancak tabi yönetim düzeyinde bu değişiklikler çok daha üst noktalarda. Yaklaşık Isparta genelinde yönetim noktasına baktığımız zaman %50’nin üzerinde bir değişiklik görüyoruz. Ve inşallah kongre süreciyle birlikte zaten teşkilatlarımız önceki arkadaşlarımız da büyük bir fedakarlıkla çalışmalarını sürdürüyorlardı. Yine hemen kaldığı yerden  yeni arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Siyasetin en zor tarafı teşkilattır, teşkilatın çalışmalarıdır. Bunu hem sizde sürekli siyasetçilerle sık sık bir araya gelen basın mensupları olarak hem de siyasetin içerisinde olan bütün aktörler bunu bilirler. Teşkilat da çalışmak büyük bir fedakarlık ister büyük bir özveri ister ve bu işin herhangi bir maddi karşılığı söz konusu değildir. Buna rağmen o fedakarlığı o özveriyi inançla azimle yerine getirir, ortaya koyar. Teşkilatçılık böyle bir şeydir.  Beraber çalıştığımız arkadaşlarımız biliyor, evinden, eşinden, aşından, emeğinden, zamanından, maddiyatından fedakarlığın ortaya koyulduğu şeydir teşkilatçılık.

Bugüne kadar Isparta olarak ele aldığımız taktirde AKP İl Teşkilatında, ilçe teşkilatında, kadın kolları, gençlik kolları, köy teşkilatlarına kadar bütün arkadaşlarımız gerçekten bu fedakarlığı azami oranda ortaya koydular. Bundan sonra da bu özveriyi enerjimizi artırmak suretiyle ortaya koyarak devam edeceğiz. Bir taraftan teşkilatın bu boyutlarıyla uğraşırken bir taraftan teşkilatın bir farklı misyonu da bulundukları bölgede hele hele iktidar partisinin teşkilat mensuplarıysanız ayrıca o ilin sorunlarıyla hem bireysel hem genel problemleriyle ilgilenmek zorundasınız. O il’de insanlarımızın hemşerilerimizin yaşam kalitesini artırmak daha üst seviyelere çıkarmak adına gayret etmek zorundasınız. Türkiye’deki hizmetlerin Isparta’ya da getirilmesi  bulunduğumuz ile ilçeye getirilmesi noktasında gayret göstermek zorundasınız. Öbür taraftan yine ifade ettiğim gibi insanlarımızın hemşerilerimizin bireysel taleplerini de mutlaka onları dinlemek onların dertlerini almak onlara çözüm üretmek  gibi bir görev ve sorumluluğumuz var.  Bunları sürdürmenin gayreti içerisindeyiz.  Bir başka nokta da geri de bırakmış olduğumuz seçimden sonra il başkanlığı döneminde geride bırakmış olduğumuz onca seçimden sonra yeni bir seçim sürecinin içerisindeyiz.  2019 yerel seçimlerinde artık bir yıldan daha az bir zaman kaldı. Onun arkasından hem Cumhurbaşkanlığı  yeni anayasa değişikliği  çerçevesinde geçekleştirecek olduğumuz yeni  Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve TBMM seçimleri aynı gün gerçekleşecek olan TBMM seçimleri hem Cumhurbaşkanlığı seçimleri önümüzdeki kısa sürede bizi bekliyor ama biz AKP teşkilatı olarak şunu her zaman ifade ediyoruz; seçimsiz dönem yoktur. Hem bir seçimin bitişi bir başka seçimin başlangıcıdır. Çalışma prensiplerimizi bu şekilde kurgularız ve bu şekilde yürürüz. Aynı şekilde yoğun bir tempoyla 2019 yerel seçimlerine ve 2019 genel seçimlerine hazırlıklarımızı bunlara ilişkin çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bundan 2 hafta kadar önce sayın milletvekilimiz Süreyya Bey’in basın toplantısında Isparta ile ilgili hizmetler noktasında özellikle rakamsal ifadelerle bunları sizlerle paylaştı, sizler vasıtasıyla bütün kamuoyumuz da paylaştı. Ben tekrar rakamsal boyutlara girip de  tekrar etmekten ziyade bunların daha analitik olarak düzenlenmesi üzerinde bakacağız.

“ISPARTA SAĞLIKTA BİR NUMARA”

Gerçekten de çok nadide mükemmel bir şehirde yaşıyoruz.  Isparta doğası itibariyle insanı itibariyle mükemmel bir şehir. Ve bu şehirde yaşayıp mutlu olmamak mümkün değil. Ve bunu bütün sonuçları da kamuoyu araştırmalarına yansıyor. Mutluluk endeksi ya da yaşanabilir endeksli araştırmalara baktığımız zaman ilk 3 şehrin içerisine Isparta’nın girdiğini görüyoruz. Burada tabii özellikle iktidar olarak şanslı olduğumuz üretmiş olduğumuz hizmetler noktasında çok önemli yatırımlarımız oldu. Bunların da insanımızın hemşerilerimizin mutluluk düzeyinin artmasında son derece önemli katkıları oldu. Yıllardır sağlık hizmetleri noktasında hem sağlık hizmetlerinin verildiği fiziki koşulların imkanlarının yeterliliği noktasında hem de kişi başına düşen doktor sayısı, kişi başına düşen yatak sayısı bunlara baktığımız zaman Isparta sağlık da 1 numara ve bu birinciliği de inşallah kimseye kaptırmaya niyetimiz yok.  Her geçen gün yeni yatırımlarla sağlıkta ki birincilik pozisyonumuzu  devam ettirmenin gayreti içerisindeyiz. Türkiye’de henüz 3 il de şehir hastanesi var. Bunlardan bir tanesi de Isparta’da. Hamdolsun şehir hastanesi hizmetlerini Ispartalı hemşerilerimize ulaştırıyor ve orada bizde zaman zaman gidiyoruz görüyoruz.  Vatandaşımızın duası bizim için son derece önemli. Bunun dışında ilçelerimizde de hastane yatırımları yaptık. Şarkikaraağaç’ta, Yalvaç’ta, Uluborlu, Keçiborlu, Senirkent yani nereye bakarsanız bakın özellikle sağlık altyapısıyla ilgili yatırımlar yaptık. Eğirdir’imizde proje çalışmalarımızı tamamladık. İnşallah önümüzdeki süreçte Eğirdir’de ki devlet hastanemizi de gerçekten Isparta’da ki sağlık konseptine uygun yakışır bir şekilde oradaki devlet hastanemizi yenilemek suretiyle önemli bir eksiğimizi daha gidermiş olacağız.”

“HAYVANCILIK NOKTASINDA, KEZA DEPOCULUK

NOKTASINDA ISPARTA TÜRKİYE’DE 1 NUMARA”

DSİ ve Tarım ve Hayvancılığa Yapılan yatırımları anlatan Zabun, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eğitimde baktığımız zaman derslik başına düşen öğrenci sayısı hem öğretmen başına düşen öğrenci sayısı itibariyle baktığımız zaman yine  Isparta’da ki eğitimin  sürdürüldüğü okullarda ki alt yapısına baktığımız taktirde son derece başarılı sürecin ortada olduğunu her birimiz biliyoruz. Yine eğitimde Türkiye’de Isparta liderliğini ön sıralardaki yerini bir başka ile yıllardır kaptırmıyor. Öbür taraftan nüfusa oranladığımız taktirde şehrin kendi nüfusuna oranladığı takdir de bir üniversitemiz var üniversite 90 bin öğrenci seviyesine ulaşmış bir potansiyele sahip. Sadece öğrenci potansiyelinin ötesinde bu öğrencinin burada barınacağı öğrencinin eğitim göreceği  bir lisans düzeyinde eğitim alabileceği fiziki alanda bir alt yapının yapılmasında da önemli hizmetlerimiz oldu. Bunu da daha da yukarılara taşımanın gayreti içerisindeyiz. SDÜ iktidara geldiğimiz de yaklaşık 25-26 bin dolaylarında bir öğrenci kapasitesine sahipti.  Hemen gelir gelmez o alt yapıyı geliştirmek suretiyle öğrenci, sayısını 40 binin üzerine taşıdık. Daha sonra Burdur MAKÜ Isparta SDÜ’den  ayrıldı. Tekrar 25 bin dolaylarına düştü öğrenci sayısı bu ayrılma sebebiyle.  Arkasından bugün geldiğimiz an itibariyle yeniden bu altyapının ve o başarılı yönetim sayesinde bugün 90 binler seviyesine ulaşmış durum da ve şehrimiz açısından hem sosyokültürel hem de sosyoekonomik olarak büyük bir değer ve katkı ortaya koyuyor. Yine biliyorsunuz geçtiğimiz yıl özellikle öğrencilerimizin daha insani bir koşulda insani şartlarda imkanı olan olmayan ne kadar öğrenci varsa barınma sağlayabilecekleri 5 bin kişilik KYK yurdunu devraldık.  Arkasından 2. 4 bin kişilik yurtta yapıldı. O da önümüzde ki yıl hizmete alınmak suretiyle yani memleketinden nereyi tercih edeceğim diye düşünen öğrenci önce bakacağı konulardan bir tanesi acaba gittiğim yerde barınma imkanı bulabilecek miyim. İlk baktıkları şey budur. Eğer bu noktada şehrin altyapısı yeterli noktada değilse tercihlerini başka yere doğru kaydırırlar. Belki kimi zaman özellikle apart sektöründe bir takım  sıkıntıların olduğuna yönelik sözler söyleyen arkadaşlarımız olsa bile bunun gerçekle  uzaktan yakından alakası yok. Apart dediğimiz şey tamamen tercih meselesidir. Yani öğrencinin tercihine bağlıdır. Yurt apartın önünü kesen bir şey asla değildir. Ayrıca biz bu altyapıları yapmadığımız takdir de bir başka boyutta şöyle bir tehlike ile karşı karşıyayız; istediğiniz kadar apart yapın yurt imkanı sunmuyorsanız başka ilden gelecek olan öğrenciye yurt imkanı sunmuyorsanız bir başka üniversite tercih etmek zorunda kalan öğrenciyi giderek SDÜ mevcut  potansiyelini aşağı çekecek bir olayla karşı karşıya. Dolayısıyla bununda önüne geçmek hem apartların da faydasınadır. Şehrin  tamamına da ciddi katkı sağlayan bir yönü vardır. Bir başka konu da artık bir zamanlar dile getirmiş olduğumuz 2. Üniversiteyle ilgili önemli bir mesafe katettik.  Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla YÖK son sürat 2. Üniversitenin Isparta’ya kurulması için çalışmalarını sürdürüyor. Aslında bu yapmış olduğumuz barınma imkanları da 2. Üniversitenin Isparta’ya açılmasında önemli sebep teşkil edecek konulardan bir tanesi  daha önce de ifade etmiştim hizmete almış olduğumuz ve alacak olduğumuz KYK’lar 2. Üniversitenin önünü açan önemli yatırımlardır.

DSİ noktasında hem orman müdürlüğü hem de DSİ bölge müdürlüğümüzden  son derece büyük hizmetler ürettik. DSİ üzerinden yürütülen hizmetler sebebiyle 1 yılda çiftçimizin üreticimizin ilave elde etmiş olduğu gelir yani normal gelirin üzerine ilave gelir 670 milyon gibi bir rakamla ifade ediliyor.  Yıllık çiftçimize 670 milyon TL ek bir gelir sağlıyor DSİ’nin yapmış olduğu yatırımlar. Öbür taraftan özellikle artık yavaş yavaş 2 sulama birliğimizin ihalesi de gerçekleştirildi.  Onların süreçleri devam ediyor ama Isparta’da özellikle o demode olan açık kanal sulama sistemlerinden basınçlı sulama sistemlerine geçişe ilişkin hizmetlerin hazırlıklarını süratle sürdürüyoruz. Onların bir çoğunun projeleri tamamlandı İnşallah onlarda önümüzde ki süreç içerisinde yatırım noktasında işin yapım boyutuna inşallah geçecek bu da çiftçilerimiz noktasın da Isparta’da tarımımızın çok daha üst noktalara taşınması noktasında önemli bir destek sağlayacaktır. Yine burada hızlı hareket ettik. Tarımsal sulamanın rehabilitasyonu konusundaki bizim baskılarımız 1 Kasım seçimleri öncesi hükümetimizin seçim programı arasına girmişti. Biz bunu daha önceden öngördüğümüz için bütün sulama birliklerimizin alanın da kalan yerlerin tamamının projelerini şuan da DSİ hazırlamış durum da. İnşallah onu da kademe kademe bu sulama kanallarının sulama rejiminin değiştirilmesi ve rehabilitasyonla ilgili son derece bir yatırımı da gerçekleştirmiş olacağız. Hayvancılık noktasında keza depoculuk noktasında Isparta Türkiye’de 1 numara. Bunların her birisi gerçekten de Ispartalı hemşerilerimizin Ispartalı çiftçimizin üreticimizin hayvancılıkla iştikal eden hemşerilerimizin hayat şartlarının yükseltilmesi konusunda son derece önemli katkılar sunuyor.”

HAYALİ BİTENİN HAYATI BİTMİŞTİR

                Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın, geçtiğimiz günlerde ekonomi toplantısı ile ilgili, ‘bunlar hayali işler, bunlar konuşarak olmaz’ açıklamalarında bulunduğunu söyleyen Zabun, “Ispartalıların hayat şartlarının yükseltilmesi noktasında son derece önemli katkılar sunmaktadır. Bunun dışında hangi alana bakarsanız bakın, Gençlerimizin sportif çalışmalarını sürdürebildikleri salonlardan tutun da, aklınıza iktidar tarafından üretilebilecek ne kadar hizmet noktası varsa hepsi ile ilgili çalışmaların altına imza attık. Bu yapılan çalışmaların sonucu olarak Ispartalı vatandaşlarımız çok memnun. Bu da bizleri mutlu ediyor.

2014 yılında gerçekleştirilmiş olan yerel seçimlerde Ak Partili belediyelerin yapmış olduğu çok büyük hizmetler var. 2019 yılı seçimlerine kilitlenmiş durumdayız. Isparta’da merkez ve 9 belde belediyesi olmak üzere 22 belediyeyi de alacağız. İlçe ve beldelerdeki alacağımız bütün belediyelere en üst düzeyde hizmetler yapılacak. Bizim partimize ait olmayan belediyeler ile bizim belediyelerimizin yapmış olduğu hizmetlere baktığımız zaman arasında ne kadar büyük ir farkın olduğunu sizler de göreceksiniz. Mahalle kadar nüfusu olan Sütçüler’i ele alalım. Merkez belediyesinin yapmış olduğu hizmetlerden daha fazla hizmet yapıldı.

“NE GİBİ GÜÇLÜKLERLE MÜCADELE

 ETTİĞİMİZİ SADECE BİZ BİLİRİZ”

2014 yılında vatandaşlarımızın ortaya koymuş olduğu tercihe karşı çıkmadık. O yıllardaki seçimlerde kazanamadığımız belediyeler varsa ilk önce kendimizi sorumlu tutuyoruz. Vatandaşlarımıza herhangi bir küskünlüğümüz yok. Bizden ya da bizden değil diyerek siyaset yapmadık. Kim bizden yardım isterse onun yardımına koştuk. Isparta Belediyesinin önemli çalışmalarından bir tanesi olan hayvan barınağının yeri ve parasını biz verdik. Darıderesi-I barajını yaptık, belediyeye teslim ettik hiçbir ücret talep etmeden. Darıderesi-II’nin temelini attık. Migros kavşağını yaparken belediye açısından çok büyük sıkıntılar yaşadık. Şehir Hastanesi yapılırken Isparta belediyesi tarafından ne gibi güçlüklerle mücadele ettiğimizi sadece biz biliriz.

“BAŞKANIN HAYALİ BİTMİŞTİR”

Seçimlere bir yıl kaldı. Burada belediye için yapacağımız eleştirileri sadece eleştirel mantıkla yaklaşmak yerine, çözüm önerisi ile birlikte yaklaşan, hatta eleştiriyi bir kenara bırakarak, bir sene sonra gelecek olan Ak Partili belediye başkanı ile birlikte yapacağımız çalışma vizyonu ile neler yapacağımızı anlatmamızın zamanı geldi.  Geçmiş zamanda yapılan veya yapılmayanlarla artık ilgilenmeyeceğiz. Bundan sonra Isparta için sadece hizmet odaklı çalışacağız.  İl, ilçe, kadın ve gençlik kollarımız ilçe ve merkezde arı gibi çalışıyor.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın, geçtiğimiz günlerde ekonomi toplantısı ile ilgili, ‘bunlar hayali işler, bunlar konuşarak olmaz’ açıklamalarında bulunmuş. Çok anlam veremediğim bir değerlendirmedir. Başkanın o açıklaması, toplantıya değer verip katılan iş dünyasındaki kişilere saygısızlıktır. Hayali bitenin hayatı bitmiştir. Mutlaka hayallerimiz olacak ve bu hayallerimizi gerçekleştirmek için adımlar atacağız. Başkanın hayali bitmiştir. Vizyon sahibi, hayalleri, ufku ve düşünce dünyası geniş bir arkadaşımız ile 2019 yılına bütün enerjimiz ile giriyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 531 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...